Pentagon Yunanistan’a yığınak iddialarını yalanladı

ABONE OL
Haziran 24, 2019 19:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pentagon’dan yapılan açıklamada, Avrupa genelinde yaz boyunca 9 ülkede yapılacak tatbikatlar için, Amerikan ordusunun Yunanistan’daki bir limanı geçiş güzergahı olarak kullandığı belirtildi.

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, ABD’nin Yunanistan’a askeri yığınak yaptığı iddialarını yalanlayarak, Avrupa genelinde yaz boyunca 9 ülkede yapılacak tatbikatlar için Yunanistan’daki bir limanın geçiş güzergahı olarak kullanıldığını açıkladı.

Sözcü, “ABD, uzun zamandır planlanan yaz tatbikatları serisinin parçası olarak Yunanistan’da liman operasyonları yürütüyor” dedi. 

Pahon, “ABD’nin Yunanistan’a yığınak yaptığına yönelik Rus propagandası tamamen yanlıştır ve Türkiye, ABD ve Yunanistan’ın arasını açmak üzere üretilmiştir” dedi.

ABD’nin Atina Büyükelçiliği geçen hafta, ABD Kara Kuvvetlerine bağlı askerlerin yaz tatbikatları için 700 araç ve ekipmanı Alexandrapolis Limanı’na indirdiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.