Putin: Trump ile görüşmeye hazırım

ABONE OL
Temmuz 20, 2019 15:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek için hazır olduğunu belirterek, “Diyalog her zaman iyidir, her zaman talep vardır. Tabii eğer Amerikan tarafı ilgi gösteriyorsa… Biz diyalog için hazırız.” dedi.

Putin, “Hepimiz ABD’de iç politikada neler olup bittiğini anlıyoruz ve görüyoruz” dedi. Başkan bize doğru adımlar atmak istiyor, herhangi bir şey hakkında konuşmak istiyor olsa da, çok sayıda sınırlama var.” dedi.

Rus lider ayrıca, iki ülkenin stratejik nükleer istikrar da dahil olmak üzere konuşacakları çok şey olduğunu söyledi. 

Putin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada ise, “İlişkiler kötüleşiyor, gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Son yıllarda mevcut idare Rusya’ya karşı yaptırımlarla ilgili onlarca karar aldı” ifadesini kullanmıştı.

Putin, “Mantığın önünde sonunda üstün geleceğini ümit ediyoruz. Biz Amerikalı partnerlerimiz dâhil olmak üzere tüm partnerlerimizle önümüzdeki G20 zirvesi çerçevesinde faydalı kararlara ulaşabileceğimizi, ekonomi alanında işbirliği için gerekli istikrarlı koşulların oluşturulabileceğini umuyoruz” diye konuşmuştu.

Kaynak: Reuters

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.