Ruhani’den “İran mantıklıdır ve müzakere ehlidir” açıklaması

ABONE OL
Haziran 16, 2019 03:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran’ın Başkenti Tahran’da verilen iftarda sanatçılarla bir araya gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD ile yeniden müzakere ihtimaliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ruhani, ABD ile yeniden müzakere tartışmalarıyla ilgili olarak, “Müzakere ehliyiz fakat karşı tarafın (ABD ve bölgedeki müttefikleri) bizi müzakere masasına çekeceği yönündeki iddiaları kuruntudan ibarettir. Dünyanın tüm bilgili güçleri arkasında dursa dahi böyle bir müzakereyi yapmaya hazır değiliz” dedi.

“Önümüzde çok çetin günler var”

Suudi Arabistan, müttefikleri ve İsrail’in, ABD’yi müzakereleri durdurmaya mecbur bıraktığını aktaran Ruhani, “İran mantıklıdır ve müzakere ehlidir. Bu konuda gücü ve kabiliyeti vardır. İran dünyanın 6 büyük gücüyle (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) başarılı şekilde müzakere etme gücüne sahiptir” dedi.

Ülkede en büyük ekonomik sorunu, toplumdaki sabit gelirli vatandaşların yaşadığını dile getiren Ruhani, hükümetin, ihtiyaçların temini ve memur ile işçi maaşlarının yükselmesi için çaba göstermesi gerektiğine dikkat çekerek, “Önümüzde çok çetin günler var ancak tüm zorluklara rağmen gelecekten ümitliyiz” ifadelerini kullandı.

ABD-İran gerilimi

Trump yönetimi, 2015’te imzalanan nükleer anlaşmadan 8 Mayıs 2018’de çekildiğini açıklamıştı.

Sonrasında Tahran yönetiminin petrol ihracatını hedef alan yaptırımları uygulamaya koyan ABD, nisan ayında İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu “yabancı terör örgütleri” listesine almıştı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de ABD’nin yaptırımlarına karşılık 8 Mayıs’ta ülkesinin nükleer faaliyetlerinin bir kısmını yeniden uygulamaya başladığını ve anlaşmanın taraflarına İran’ın çıkarlarını koruyacak önlemler alması için 60 gün süre verdiklerini duyurmuştu.

ABD, kısa süre önce İran’dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü’nü Basra Körfezi’ne sevk etmişti.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)
  • cinemarule

    161779 866409Some genuinely wonderful weblog posts on this internet website , regards for contribution. 789032

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Food Recipe Video

    593454 667462I cannot thank you fully for the blogposts on your web page. I know you placed a lot of time and effort into all of them and hope you know how considerably I appreciate it. I hope I will do precisely the same for one more individual at some point. Palm Beach Condos 603356

    Yanıtla
    +0
    -0
  • https://vostokcasino.org

    341980 632741I like this website quite significantly, Its a extremely nice position to read and receive info . 105872

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.