Cyprus Mail’in haberine göre, Güney Kıbrıs’ın tek taraflı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) 7’nci parsele ilişkin yeni bir anlaşma imzalandı.
Güney Kıbrıs adına bölgede hidrokarbon çalışmalarını yürüten İtalyan ENİ şirketi ve Fransız TOTAL şirketi arasında imzalanan anlaşmaya göre, her iki şirket de parselde yüzde 50 50 hak sahibi olacak.
Anlaşma, Güney Lefkoşa’da; Rum Enerji Bakanı Lakkotripis, şirket yetkilileri, Fransız ve İtalyan Büyükelçilerin katılımıyla imzalandı.
Söz konusu parseldeki kazıların 2019 sonu ya da 2020 başında başlaması bekleniyor.
İmza töreninde konuşan Rum Enerji Bakanı, bunun, adanın hidrokarbon programı için son derece önemli bir gelişme olduğunu söyledi.
GAZETELER
17 Mart 2025GÜNDEM
17 Mart 2025SPOR
17 Mart 2025GÜNDEM
17 Mart 2025SPOR
17 Mart 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
810111 975155quite nice post, i undoubtedly really like this exceptional web site, carry on it 738780