Rus gazeteciler TRT’nin ev sahipliğinde İstanbul ve Ankara’yı gezdi

ABONE OL
Temmuz 29, 2019 12:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Türk-Rus formu ve TRT, ortak bir etkinliğe imza atarak “Genç Gazeteciler” projesini hayata geçirdi.

Rusya’dan gelen 16 medya mensubu, TRT’nin ev sahipliğinde önce İstanbul’u gezdi. Başta TRT World olmak üzere Türk medya kuruluşlarını ziyaret edip bilgi aldı. 

TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmeni Serdar Karagöz, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi. 

Bakan Ersoy, Rus gazetecilerle İstanbul’da bir araya geldi

Gazeteciler ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’la yemekte buluştu.

Yemekte konuşan Ersoy, Türkiye’nin Rus turist sayısında birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, “Bu sene de muhtemelen birinciliği koruyacaklar. Çünkü bu sene de potansiyellerinde artış var. Turizm ve kültürü konuştuk.” dedi. 

Rus gazeteciler, projenin iki ülke gazetecilerine büyük katkısı olacağını söyledi.

Rossiya Segadnya Ajansı’ndan Maria Sverdlikova, Türkiye ile Rusya’nın yakın bir ortak olduğunu, bu tarz programların ilişkilerin gelişmesi için önem arz ettiğini belirtti.

15 Temmuz’un izlerini gördüler

Rus gazeteciler, İstanbul’daki programlarının ardından Ankara’ya geçti. Gazeteciler sırasıyla; Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etti. Rus gazetecilere Meclis’te FETÖ mensuplarınca bombalanan yerler gezdirildi.

Arguments and Facts gazetesinden Daria Truntsova, Meclis ziyaretinde, “Bizim için çok etkileyici oldu. Türk halkının gücünü, iradesini bu şekilde göstermesinden son derece etkilendik.” dedi. 

“Türk ve Rus medyası doğrudan temas kuruyor”

Rus heyetin son adresi ise Yunus Emre Kültür Merkezi idi. Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar, Rus gazetecilere seslendi. Bu tarz programları önemsediklerine dikkat çeken Çonkar, “Bu programlar Türk ve Rus medyasının birbirini tanıması be birbiri ile doğrudan temas kurması için imkan sunuyor.” diye konuştu. 

Program sertifika töreni ile sona erdi.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.