Batı Kudüs’te düzenlenen ABD-Rusya-İsrail üçlü güvenlik zirvesine katılan Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patrushev’in burada gazetecilere verdiği demeçte İran’ı savunması, ABD ve İsrail’de soğuk duş etkisine neden oldu.
Suriye’deki durumun ve bölgedeki İran etkisinin masaya yatırıldığı üçlü zirvenin ardından yaptığı açıklamada Patrushev, ABD ve İsrail’i Suriye’deki krize siyasi bir çözüm bulunmasına teşvik etmeye çağırdı.
“İran’ın uluslararası terör gruplarıyla karşılaştırılması kabul edilemez”
Son zamanlarda ABD ve İsrail’in İran’a karşı yürüttüğü propagandaya da değinen Patrushev, “İran’ın bölgenin güvenliğine tehdit oluşturduğu gibi gösterilmeye çalışılması veya uluslararası terör gruplarıyla karşılaştırılması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
Batı Kudüs’te düzenlenen ABD-Rusya-İsrail üçlü güvenlik zirvesinde Suriye’nin durumu ve İran’ın bölgedeki rolü ele alındı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun başkanlık ettiği zirveye, Patrueshev’in yanı sıra ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben-Shabbat katıldı.
Kaynak: AA
GAZETELER
22 Şubat 2025GÜNDEM
22 Şubat 2025SPOR
22 Şubat 2025GÜNDEM
22 Şubat 2025SPOR
22 Şubat 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
479014 547622hi this post support me full . .if you want watches males check out my web sites is quite help you for men watches. .thank man great job. 431324