Rusya Avrupa Konseyinden çıkmak istemiyor

ABONE OL
Haziran 8, 2019 04:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Toplantısı’nda konuştu.

Lavrov, Rusya’nın Avrupa Konseyindeki çalışmasını uluslararası hukuk normları çerçevesinde sürdüreceğini belirterek, “Yayılan söylentilere karşın, biz Avrupa Konseyinden çıkmak istemiyoruz. Finansal yükümlülüklerimiz dahil hiçbirinden vazgeçmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Lavrov, “Avrupa’nın birliğinin, uyuşturucu, kontrolsüz göç, modern kölelik, yapay zekanın zararlı kullanımının riskleri gibi durumlarda sağlanması özellikle önemlidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Rus heyetinin oy hakkı elinden alınmıştı

Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgali nedeniyle Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki (AKPM) Rus heyetinin oy hakkı elinden alınmıştı.

Rusya da bu yaptırıma tepki olarak, 2016’dan itibaren konseye ulusal heyet göndermeme kararı almış ve yıllık 33 milyon euro olan Avrupa Konseyi bütçesine katkı payını ödemeyi reddetmişti.

2017’den beri bütçe katkı payını ödemeyen Rusya’nın, Avrupa Konseyi kuralları gereği, Konseyin yürütme organı olan Bakanlar Komitesi tarafından üyelikten çıkarılması ihtimali bulunuyor.

Kaynak: AA 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.