Sağlık Bakanlığı, hint kenevirinin tıbbi kullanımı konusunu tartışmaya açtı

ABONE OL
Ekim 7, 2016 18:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Arif Sonuç, kanser hastalarının tedavisinde kullanılan ‘Medical Cannabis’ (medikal hint keneviri) ile ilgili açıklama yaptı.medikal

Söz konusu tedavi yönteminin, ülkemizde de kanser hastalarının tedavisinin ‘terminal’ döneminde kullanılmasıyla ilgili çalışma yaptıklarını belirten Sonuç, hastanın bu yöntemi kabul edip istemesi, bakanlıktan talep etmesi ve ilgili onkoloğun uygun görmesiyle denetim altında uygulanacağını belirtti.

Arif Sonuç’un Facebook hesabından yaptığı açıklamada, tamamlanmak üzere olan çalışmayla ilgili halkın görüş ve düşüncelerini soran ve vatandaşların konuyla ilgili katkılarının beklendiğini belirtti.

Sonuç, Amerika, Kanada, Avusturya, Almanya, İsrail, İtalya ve Hollanda gibi ülkelerde, kanser hastalarının medikal hint kenevirinin tedavi yöntemi olarak kullanıldığı, incelenen kaynak ve veriler doğrultusunda tedavinin, belli bir oranda pozitif sonuç verdiğini de sözlerine ekledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.