Sakarya’da 4,6 büyüklüğünde deprem

ABONE OL
Haziran 27, 2019 05:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 16.08’de Hendek’te 4,6 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Sarsıntının yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

Deprem nedeniyle kent genelinde panik yaşandı. Vatandaşlar, bulundukları mekanlardan dışarı çıktı.

“Can veya mal kaybı yok”

Bayrampaşa Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi’ni yapan inşaat firması yetkilileri ve projenin hayata geçirildiği İsmetpaşa Mahallesindeki hak sahipleriyle bir araya geldi. Daha sonra projenin örnek dairelerini inceleyen Kurum, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Kurum, Sakarya’da meydana gelen depreme değinerek, “Bugün 16.08’de Sakarya ilimizin Hendek ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk aldığımız bilgilere göre, vali beyle de az önce görüştüm, herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu değil. Hem Çevre Şehircilik Bakanlığımızın ekipleri hem de Valimiz gerekli koordinasyonu sağlıyorlar. Tespitlerimizi sahada inceleyerek yapıyoruz. Tüm Sakarya’mıza buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu depremlerin kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir süreç olduğunu gösterdiğini dile getiren Kurum, bu süreci vatandaşlarla el birliği içerisinde yapmak zorunda olduklarını vurguladı.

Kaynak: AA, TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.