Samsung’dan üzen haber: Galaxy telefonlar artık en hızlısı olmayacak!

Samsung’dan üzen haber: Galaxy telefonlar artık en hızlısı olmayacak!

ABONE OL
Mayıs 22, 2023 20:19
Samsung’dan üzen haber: Galaxy telefonlar artık en hızlısı olmayacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsung, uzun yıllardır hem kendi Exynos serisini hem de Qualcomm’un Snapdragon serisi mobil işlemcilerini akıllı telefonlarında ve tabletlerinde kullanıyor. Fakat son birkaç yıldır tüm dünyada Snapdragon yongalarını tercih etmeye başladı. Tabii bunun karşılığında kendi için özel geliştirilen Android pazarının en güçlü çiplerini elde etti. Ancak bu durum kısa süre içerisinde değişebilir.

Samsung, Galaxy özel Snapdragon işlemci haklarını kaybedebilir!

Belirtmiş olduğumuz gibi Samsung uzun yıllardır Qualcomm ile birlikte çalışıyor. Fakat Snapdragon işlemcilerini yalnızca ABD gibi birkaç özel pazarda kullanıyordu. Türkiye ve Asya’da ise Exynos çiplerini görüyorduk.

Fakat Samsung, kullanıcılarından gelen geri bildirimler ve Exynos’un performans konusunda rakiplerinin geride kalışı nedeniyle pazar payını kaybetmeye başlayınca Qualcomm ile tekrar masaya oturarak bir anlaşma sağladı.


Snapdragon 8 Gen 3, performansıyla dudak uçuklatacak!

Snapdragon 8 Gen 3, performansıyla dudak uçuklatacak!

Snapdragon 8 Gen 3 özellikleri belli olmaya başladı. Yeni sızıntılar, işlemcinin 3.7GHz’de çalışan Cortex X4’le geleceğini gösterdi.

Bunun neticesinde tüm amiral gemisi modellerinde Snapdragon işlemci kullanmaya başladı. Lakin bu diğer üreticilerin de kullandığı yonganın aynısı değildi. Hatta Galaxy serisine özel Qualcomm’un geliştirdiği en hızlı ve performanslı çipi olduğu açıklandı.

Nitekim son olarak Galaxy S22 serisi de “Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy” olarak adlandırılan özel seri işlemcilerle birlikte geldi. Bu da onu direkt olarak pazarın en güçlü cihazı haline getirdi. Fakat her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bu durum da kısa sürede etkisini yitirecek gibi duruyor.

Bugün çıkan sızıntılara göre Asus, OnePlus ve Xiaomi de aynı ayrıcalıktan faydalanabilmek için tüm gücüyle bastırıyor. Hatta içerisinde bulunduğumuz 2023 yılının ikinci yarısında Galaxy için özel geliştirilen yüksek performanslı Snapdragon 8 Gen 2 varyantının bu markalardan biri veya tümünde kullanıldığını görebiliriz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.