Şehit Uzman Çavuş Gökçü, son yolculuğuna uğurlandı

ABONE OL
Ağustos 13, 2019 23:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen hafta kaldırıldığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şehit düşen Gökçü’nün naaşı, hava yoluyla Adana’ya getirildi.

Merkez Sarıçam ilçesi Avcılar Mahallesi’ndeki baba evinde “helallik” alınmasının ardından şehit Gökçü için Sabancı Merkez Camii’nde tören düzenlendi.

Törene, şehidin annesi Fadime, kardeşleri Utku ve Ufuk Gökçü ile yakınları ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Şehidin babası Mithat Gökçü ise hastalığı nedeniyle törende yer alamadı.

Şehidin annesi Fadime Gökçü, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına gidip “Allah belanızı versin. Benim çocuğumdan daha kötü olun.” diyerek göz yaşı döktü.

Uzman çavuş Gökçü’nün kardeşleri Ufuk ve Utku da tabuta sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Gökçü’nün naaşı, merkez Sarıçam ilçesindeki Avcılar Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.

Bekar olduğu öğrenilen şehidin, yaklaşık 2 sene önce göreve başladığı belirtildi.

Erdoğan’dan şehit ailesine taziye telgrafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak’ta el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu 11 Temmuz’da yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökçü’nün ailesine başsağlığı telgrafı gönderdi. 

Şırnak’ta, 11 Temmuz’da el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan Gökçü, kaldırıldığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şehit düşmüştü.

Kaynak: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.