Sualtı Arama Kurtarma Ekibi 7 gün 24 saat görev başında

ABONE OL
Temmuz 8, 2019 08:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul İtfaiyesi Sualtı Arama ve Kurtarma Ekibi, yaz kış demeden İstanbul’un kıyılarında 7 gün 24 saat nöbette.

Saatte 3 kilometre yüzebilen, 42 metreye kadar dalış yapabilen ekip üyeleri, her sabah tatbikat yapıyor. 22 kişiden oluşan özel eğitimli ekip 22 kişiden oluşuyor ve sık sık eğitim dalışları yaparak kondisyonlarını hep en üst düzeyde tutuyor.

“Kullandığımız ekipmanlar son teknoloji ekipmanlar”

İtfaiye Sualtı Arama Kurtarma Amiri Nurettin Ünal, “Biz burada yedi yirmi dört görev yapıyoruz, günün her saatinde herhangi bir olaya hızlıca müdahale edebiliyoruz. Kullandığımız ekipmanlar son teknolojik ekipmanlar.” dedi.

Gittikleri yerlerde acı ve gözyaşlarıyla karşılaştıklarını belirten Ünal, insanların o kayıp bedenin bulunmasından mutlu olduklarını söyledi. Vatandaşlara uyarılarda bulunan Ünal, “Vatandaşlarımıza bazı şeyler söylemek istiyorum; yüzerken çocukları gözlerinin önünden ayırmasınlar, tok karnına yüzmemeye çalışsınlar, görevlilerin ikazlarına uysunlar.” ifadelerini kullandı.

Her yıl ortalama 5 bin kişinin hayatını kurtarıyorlar

İstanbul’da her yıl ortalama 5 bin kişinin hayatını kurtaran Sualtı Arama ve Kurtarma Ekibinin bu zorlu görevde tek motivasyon kaynağı ise kurtarılan hayatlar.

Haber: Büşra Çelik

Kamera: Özden Ayvaz

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • adhd fairfax va

    838933 681171Theres noticeably a bundle to discover out about this. I assume you made certain very good points in capabilities also. 380195

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.