Tatar: Hükümetin bozulması Akıncı’nın hoşuna gitmedi

ABONE OL
Haziran 6, 2019 23:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclisteki 21 milletvekiliyle birinci parti olan ve hükümet kurma görevinin verilmesi beklenen UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yönelik eleştirilerde bulundu. Vekil sayısına göre hükümeti kuracak tek parti olduklarını vurgulayan Tatar, “Zaten dörtlü koalisyon bozulmuştur. Biz geçen perşembe günü görevi bize verecek sandık ama Sayın Cumhurbaşkanı, pazartesi ve salı günleri görüşme yapıp, ondan sonra görevlendirme yapacağını söylemiş. Bu durum bu ülkeye 1 hafta kaybettirmiştir ama oysa ki yapılması gereken çok acil durumlar vardır. Bir an evvel bu görevi bize vermesi lazımdı. Anayasaya göre, teamüllere göre mutlaka bize bu görev verilecekti; ama pek de Cumhurbaşkanı gönüllü değildir. Dörtlü hükümet içindeki TDP, kendisini destekliyordu. Dolayısıyla o da hükümetten gidiyor. Rahatsızlık vardır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de 2020 yılının Nisan ayında yapılacak. Kendisi de aday olacaktır. Bu hükümetin bozulması pek hoşuna gitmemiştir” dedi.

 

‘KRİZ DEĞİL, HÜKÜMET BOŞLUĞU VAR’

Hafta içi hükümeti kurma görevinin kendilerine verileceğine inandığını belirten Tatar, “Vermek zorundadır. Biz de 10 gün içinde bunu halledeceğiz. Yapmamız gereken acil işler vardır. Ekonominin çarklarının dönmesi lazım. Bazı temaslar yapıyoruz ama hükümet kurma çalışmalarını mutlaka UBP yapacaktır. Meclis aritmetiği bunu emrediyor. UBP bu görevi üstelenecektir. Mutlaka bir koalisyon hükümeti kuracaktır. Aksi halde ülke seçime gidecektir; ancak ülkede böyle bir hava yoktur. Hükümetin en erken zamanda kurulması lazım. Kıbrıs’ın ekonomik sorunları vardır. Bazı yasal düzenlemelerin, iş dünyasına gerekli güvencelerin verilmesi lazım. UBP büyük hizmetlere imza atmış, bunları yapabilecek bir partidir. UBP’nin hükümette olması iş dünyasına güvence olacaktır. Türkiye için de güvence olacaktır. Yatırımlar yavaş yavaş başlayacaktır, ekonomi nefes alacaktır. Şimdi hükümet yok. Kriz değil ama hükümet boşluğu var. Bir an önce hükümetin kurulması lazım” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.