Tatar: Rumlar bu adanın tek sahibi değildir

ABONE OL
Temmuz 11, 2019 05:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıs konusunda ve özellikle Doğu Akdeniz’de yaşananlarla ilgili net mesajlar verdi.Başbakan Tatar, “Burası önemli bir coğrafya ve Rumlar bu adanın tek sahibi değildir.” dedi.

Başbakan Ersin Tatar, “Burası önemli bir coğrafya ve büyük zenginlikler olduğu söylenmekte. Rumlar bu adanın tek sahibi değildir. İki ayrı eşit halk vardır. Bizler kuzeyde kendi egemenliğimizi ilan ettik. Türkiye ile yaptığımız anlaşmalar var ve Fatih ile Yavuz gemisinin araştırmaları bizler için çok önemli.Türkiye 80 milyon nüfusuyla Doğu Akdeniz’de en güçlü ülkelerden birisi.Önemli bir konumda ve bu pozisyonu korumamız gerek” dedi.

“Birlik ve beraberliğimize kimsenin nifak sokmasına izin vermeyeceğiz. Kıbrıs AB’nin bir parçası ve federal bir anlaşma olursa da Türkiye’nin burada yeri yok askerini de alıp gitmeli AB mekanizmalarının tavrı bu yönde” diyen Tatar, Kıbrıs Türkü’nün böyle oyunlara gelmediğini esas olanın Türkiye olduğunu söyledi.

(BRT)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.