TBMM’de tonlarca atık geri kazanıldı

ABONE OL
Temmuz 29, 2019 01:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yemek artıkları, cam şişeler, kağıtlar, plastikler…

Lokantalarda toplanıyor, kumbaralarda biriktiriliyor. Titiz ve hummalı bir çalışmayla tonlarca atık ekonomiye kazandırılıyor. 

Sıfır Atık Projesi’ne, Türkiye’nin dört bir yanından destek geliyor. Projenin yürütüldüğü yerlerden biri de Türkiye Büyük Millet Meclisi. 

7 ton cam, 6 ton plastik, 4 ton metal…

Meclis’te Sıfır Atık Projesi 1 yıl önce başlatıldı. Atık ayrıştırma tesisi kuruldu. Şimdi atıklar bu tesiste bir süre depolanıyor. Tehlikeli ve tehlikesiz olanlar, geri dönüşüme tabi olanlar birbirinden ayrılıyor.

Yemek artıklarından uygun olanlar hayvan barınaklarına gönderiliyor. Kalanlar da özel yapım makinelerde işleniyor. Organik toprak katkı maddesi üretiliyor.

Meclis’te 1 yılda tam 5 ton katkı maddesi üretildi. Bu ürün, park ve bahçelerde yetiştirilen bitkilere besin takviyesi olarak kullanıldı. Geri dönüşüm bunlarla sınırlı kalmadı.

100 tonluk kağıt, mukavva, karton bardak atığı firmalara gönderildi. 7 ton cam ve 6 ton plastik ayrıştırıldı. 4 ton metal ve 4 ton bitkisel yağ da ekonomiye kazandırıldı.

Haber: Ergül Birgül

Kamera: Ebubekir Mazlum

Kurgu: Orkun Başer

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.