Tesla’dan şarj standardı atağı! Otomobil devi ile anlaştı

Tesla’dan şarj standardı atağı! Otomobil devi ile anlaştı

ABONE OL
Haziran 9, 2023 05:40
Tesla’dan şarj standardı atağı! Otomobil devi ile anlaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli araç pazarını domine eden Tesla, 2012 yılında geliştirdiği Kuzey Amerika Şarj Standı teknolojisi sayesinde otomobil devleriyle anlaşma sağlıyor. General Motors yaptığı açıklamada, 2025 yılından itibaren üretilen elektrikli araçlarında Tesla NACS konektörünü kullanacaklarını açıkladı.

General Motors, Tesla NACS konektör tasarımına geçiş yapıyor

GM CEO’su Mary Barra yaptığı açıklamada, şirketin Tesla’nın Kuzey Amerika Şarj Standardı adı verilen elektrikli araç şarj standardını benimseyeceğini söyledi. Barra, duyuruyu Tesla CEO’su Elon Musk ile Twitter Spaces görüşmesinde yaptı.

GM, NACS konektör tasarımını 2025’ten itibaren elektrikli araçlarına dahil edecek. Tesla ile işbirliği aynı zamanda GM marka elektrikli otomobil sürücülerinin, 2024’ün başlarından itibaren Kuzey Amerika’da bulunan 12.000 Tesla Süper Şarj Cihazını kullanabilecekleri için şarj cihazlarına daha fazla erişebilecekleri anlamına geliyor.


Renault Clio’nun ikizi: Yeni Mitsubishi Colt tanıtıldı!

Renault Clio’nun ikizi: Yeni Mitsubishi Colt tanıtıldı!

Clio’nun üvey kardeşi Mitsubishi Colt artık sahnede! İşte tasarım özellikleri ve diğer detayları haberimizde…

Konu hakkında duyuru yayınlayan şirket, elektrikli otomobil sürücülerinin şu anda mobil uygulamalar aracılığıyla 134.000’den fazla şarj cihazını kullandığını belirtti. GM marka elektrikli araç sahipleri, 2024 yılından itibaren Tesla Supercharger teknolojisinden bağlantı adaptörüyle de yararlanabilecek.

Barra yaptığı açıklamada, “Bu işbirliği, stratejimizin önemli bir parçası ve müşterilerimiz için hızlı şarj cihazlarına erişimi hızla genişletmede önemli bir sonraki adım. Müşterilerimiz için elektrikli araçlara geçişi daha sorunsuz hale getirmeye yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda endüstrinin tek bir Kuzey Amerika şarj standardına doğru ilerlemesine yardımcı olabilir.” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.