“Trump, Meksika’ya yeni gümrük vergisi konusunda çok ciddi”

ABONE OL
Haziran 27, 2019 11:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Donald Trump yönetimi geçtiğimiz günlerde, Latin Amerikalı göçmenlerin Meksika üzerinden ABD’ye girişini engelleyebilmek amacıyla bu ülkeye yüzde 5 gümrük vergisi koymuştu.

Fox News’a röportaj veren ABD Başkanı Donald Trump’ın Yönetim ve Bütçe Ofisi Direktörü Mick Mulvaney, “Burada belirli bir hedef ya da belirli bir yüzde yok. Ancak durumun daha iyi olması gerekiyor. Çok hızlı bir biçimde daha iyi olmalılar” dedi.

Mulvaney, Trump’ın yeni tarifeler hususunda “çok ciddi” olduğunu sözlerine ekledi.

Donald Trump, sosyal medya sitesi Twitter’da yaptığı paylaşımda, “İnsanlar yıllardır Meksika ile görüşmemiz gerektiğini söylüyor. Sıkıntı şu ki, Meksika durumu suistimal ediyor; alıyor fakat hiç vermiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Her ay yüzde 5’lik vergi artışı

Latin Amerika ülkelerinden gelen göçmenleri durdurmak için Meksika’nın hiçbir şey yapmadığını ileri süren Trump, her ay söz konusu gümrük vergisinin yüzde 5 daha artırılacağını ve 1 Ekim’de yüzde 25’e ulaşana kadar süreceğini belirtmişti.

Kaynak: The Guardian

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.