DOLAR 28,8880 0.19%
EURO 31,6136 0.33%
ALTIN 1.855,490,55
BITCOIN 11086473,74%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trump’tan Meksika’ya “yasa dışı göçmen vergisi” mesajı

ABONE OL
Temmuz 6, 2019 00:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından Meksika’ya koyacağı “yasa dışı göçmen” vergisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Eğer anlaşma sağlayamazsak Meksika pazartesi günü vergileri ödemeye başlayacak”

Meksika ile anlaşma yapılması durumunda, bu ülkenin üst düzeyde çiftlik ve tarım ürünü alımına başlayabileceğine işaret eden Trump, “Meksika ile anlaşmamız için ortada iyi bir şans var” değerlendirmesini yaptı.

Trump, “Eğer Meksika ile anlaşma sağlayamazsak, Meksika pazartesi günü yüzde 5’lik gümrük vergilerini ödemeye başlayacak” ifadesini kullandı.

ABD’nin göçmen politikaları konusunda Demokratlara da yüklenen Trump, “Demokratlar, göçmenlik yasa tasarısı konusunda iyi ve somut hiçbir şey yapamıyorlar” görüşünü paylaştı.

Trump’tan Meksika’ya göçmen vergisi

ABD yönetimi, geçen hafta Latin Amerikalı yasa dışı göçmenlerin Meksika üzerinden ABD’ye girişini engelleyebilmek amacıyla bu ülkeye yüzde 5 gümrük vergisi koymuştu.

Latin Amerika ülkelerinden gelen yasa dışı göçmenleri durdurmak için Meksika’nın hiçbir şey yapmadığını ileri süren Trump, her ay söz konusu gümrük vergisinin yüzde 5 daha artırılacağını ve 1 Ekim’de yüzde 25’e ulaşana kadar süreceğini bildirmişti.

Trump, Meksika’nın söz konusu yasa dışı göçmenleri durdurması halinde bu verginin derhal kaldırılacağını belirtmişti.

Uzun süredir yasa dışı göçmenler konusundaki şikayetlerini açıkça söyleyen ve ABD-Meksika sınırına duvar örülmesini isteyen Trump, son günlerde Meksika yönetimine yönelik üstü kapalı eleştirilerini artırmıştı.

Kaynak: AA 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.