Türk pilotların “Yavuz” ile özçekimi Yunan basınında

ABONE OL
Temmuz 26, 2019 21:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Doğu Akdeniz’deki hakları konusunda kararlığını sürdürüyor. Bu çerçevede ikinci sondaj gemisi ‘Yavuz’ bölgeye gidiyor.

Yavuz, Akdeniz’deki seyri sırasında Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçakları tarafından selamlandı. F-16 pilotları bu anı özçekim ile ölümsüzleştirdi.

Türk pilotların özçekimine Yunan ve Rum basınında geniş yer verildi.

 “Newsbomb” haber sitesi Türk pilotların özçekimi için “Ankara’dan güç gösterisi: Yavuz Akdeniz’de savaş uçakları eşliğinde geziyor” başlığını kullandı. Aynı vurgu, haber sitesinin Rum Kesiminde yayınlanan haberinde de vardı.

Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Ta Nea, Türk pilotların özçekimini “Türk F-16’lar Doğu Akdeniz’de Yavuz’un üzerinde uçtu” başlığı ile öne çıkardı. Gazete, Yavuz’un Doğu Akdeniz’e Türk F-16’larının sıcak selamlaması ile gittiği vurgulandı.

Yunan SKAI televizyonunda yayınlanan programda da Türk pilotların özçekimine yer verildi.  

Antenna kanalı da Yavuz’un Türk F-16’ları eşliğinde Antalya’dan yola çıktığını duyurdu. Rum kesiminde de yayın yapan Yunan televizyonu, Yavuz’un Akdeniz’deki seyrine savaş uçakları dışında iki Türk fırkateyninin eşlik ettiğine dikkati çekti. 

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.