Türkiye’den İsrail’in yasa dışı yerleşim yerlerine tepki

ABONE OL
Haziran 26, 2019 20:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim faaliyetlerini ramazan ayında da sürdürmesinin, insanlık dışı yüzünün yeni bir tezahürü olduğu” belirtildi.

Açıklamada, “İsrail son olarak Filistin Devleti’nin başkenti olarak tanıdığımız Doğu Kudüs’te 800’den fazla ilave konut inşasına izin vermekle Filistin halkının haklarını gasbetmeyi sürdürmüştür” denildi.

“Temel insan haklarını ve uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail’in, Kudüs’ün statüsünü aşındırmayı ve iki devletli çözüm vizyonunu tahrip etmeyi hedefleyen kararlarına dur deme vaktinin artık geldiği” vurgulanan açıklamada, “Filistin’de tarihin yeniden yazılmasını, adaletin ekonomik çıkarlara değişilmesini, haysiyet ve meşruiyetin gözardı edilmesini asla kabul etmeyeceğiz” değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, Türkiye’nin Filistinli kardeşleri ve Filistin’in haklı davasına desteğini daima sürdüreceğinin altı çizildi.

Kaynak: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.