Ukrayna Başsavcısı: Rusya, Ukraynalı denizcileri serbest bırakıyor

ABONE OL
Eylül 28, 2019 17:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukraynalı denizcilerin, Moskova ile Kiev arasında bazı tutukluların takas edilmesini öngören anlaşma kapsamında ülkelerine iade edilmeleri için hazırlıkların sürdüğü belirtildi.

Ukrayna’nın yeni Başsavcısı Ruslan Ryaboşapka, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Takas yapıldı. Denizciler, ayrıca (diğer tutuklular) Sentsov, Karpyuk, Baluh ve Grib evlerine dönüyorlar. Bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi’nde yapılan açıklamada ise, “Tutuklu kişilerin karşılıklı olarak serbest bırakılması süreci devam ediyor. Sürecin bittiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor” denildi.

Rusya ve Ukrayna devlet başkanları Vladimir Putin ile Vladimir Zelenski arasında 11 Temmuz’da yapılan telefon görüşmesinde, iki ülkede bulunan bazı tutukluların takas edilmesi konusunun ele alındığı bildirilmişti.

Rusya, 25 Kasım’da Azak Denizi’nde karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle üç Ukrayna savaş gemisine el koymuştu. Olay sırasında gözaltına alınan 24 Ukraynalı denizci, yaklaşık dokuz aydır Rusya’da tutuklu bulunuyordu.

Kaynak: DHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.