Uluslararası standartlarla uyumlu TL referans faiz oranı oluşturuldu

ABONE OL
Eylül 27, 2019 13:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya, bankacılık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Çetinkaya şunları söyledi: 

“Uluslararası standartlarla uyumlu bir Türk lirası referans faiz oranı olan TLREF’i oluşturduk. TLREF’e dayalı swap işlemleri yaygınlaştıkça faiz riskini yönetmek için bankacılık sisteminin dolar kullanmasına, bu kaynağı yurt dışına göndermesine gerek kalmayacak.” 

“Pay piyasamızdaki pazar yapısı kriterlerimizi çok yakında revize edeceğiz. Çok yakın zamanda bir düzenlememiz uygulamaya geçecek” diyen Çetinkaya, “Bu yıl tamamlanmadan TL’nin dövize karşı fiyatlamalarında bir referans merkez olmasını amaçlayan adımlarımız olacak” ifadesini kullandı.

“Bu adım bankacılık sektörümüz için hayırlı olsun”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Uluslararası standartlarla uyumlu Türk lirası referans faiz oranı olan TLREF ile ilgili sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Finansal mimarimizde Türk Lirası çalışabilmemiz için Bankalarımızın faiz riskini yönetmelerinde önemli bir eksikliği gidermek üzere TL referans faizi “TLREF”, BİST bünyesinde oluşturuldu. YEP kapsamındaki hedeflerimizden olan bu adım bankacılık sektörümüz için hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.