DOLAR 27,7363 0.21%
EURO 29,4362 0.49%
ALTIN 1.657,200,02
BITCOIN 757752-0,92%
İstanbul
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uygulama başladı! Netflix şifresini paylaşanlar ne kadar ödeyecek?

Uygulama başladı! Netflix şifresini paylaşanlar ne kadar ödeyecek?

ABONE OL
Mayıs 24, 2023 15:41
Uygulama başladı! Netflix şifresini paylaşanlar ne kadar ödeyecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Popüler dijital içerik platformu Netflix, şifre paylaşımıyla ilgili uzun süredir konuşulan önlemlerine resmen başladı. Geçtiğimiz gün şirket, şifre paylaşımına yönelik baskısını ABD ve 100’den fazla ülkeye genişletti. Bununla birlikte kullanıcıları, hesap şifrelerini başkalarıyla ücretsiz olarak paylaşamayacakları konusunda uyardı.

Netflix şifre paylaşım ücreti Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Bir süre önce Netflix, kullanıcıların şifre paylaşımı yaparak hesabı çok sayıda kişinin kullanmasına yönelik önlem alacağını söyledi. Bununla ilgili olarak harekete geçen şirket, önlemlerini resmi olarak başlattı. Bununla birlikte şirket, hesap şifresini paylaşan kullanıcılardan ek ücret alacak.

Netflix, ABD’li müşteriler için oluşturduğu yeni ücret tarifesini açıkladı. Bu açıklamaya göre kullanıcılar, ayda 7,99 dolar karşılığında hesap bilgilerini paylaşabilecek. Söz konusu ücret İngiltere’de ise 5 sterlin olarak belirlendi. Ayrıca bu seçenekler, sadece standart ve premium planını kullanan kullanıcılar tarafından kullanılacak.


Netflix, en popüler dizi ve filmleri açıkladı: Yeni rekor mu geliyor?

Netflix, en popüler dizi ve filmleri açıkladı: Yeni rekor mu geliyor?

Netflix, 15 Mayıs ile 21 Mayıs tarihleri aralığında Türkiye ve dünya genelindeki en popüler dizileri ve filmleri paylaştı.

Ayrıca Netflix hesabının ortak kullanılmaya devam edilmesi durumunda da kişi başı aylık ek 7,99 dolar ödemek gerekiyor. Bunun yanı sıra üye hesaplarının da kendi içinde kısıtlamaları var. Bunlardan ilki aynı ülkede aktif olmaları oluyor. Aynı zamanda aynı anda sadece bir cihazda içerik görüntüleyebiliyorlar.

Şirket bu özelliği ilk olarak Latin Amerika’da test etmeye başladı. Sonrasında ise Yeni Zelanda, Kanada, Portekiz ve İspanya’ya genişletti. Şimdi ise söz konusu özellik ABD’ye geldi. Netflix CEO’su Greg Peters, yaptığı bir açıklamada testin başlarında kullanıcıların hesaplarını iptal ettiklerini söyledi. Ancak sonrasında kullanıcıların geri döndüğünü ifade etti.

Netflix, şifre paylaşım önlemini genişletiyor!

Tüm bu olanlardan sonra birçok kullanıcı özelliğin Türkiye’ye ne zaman geleceğiyle ilgili meraklanmaya başladı. Bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi yer almıyor olsa da ek ücret özelliğinin yakın zamanda ülkemiz gelmesi bekleniyor.

Peki, siz Netflix ek ücret konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.