DOLAR 27,7192 -0.06%
EURO 29,4775 0.02%
ALTIN 1.667,470,60
BITCOIN 740027-2,53%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Xbox, PlayStation karşısında yenilgiyi kabul etti!

Xbox, PlayStation karşısında yenilgiyi kabul etti!

ABONE OL
Mayıs 5, 2023 14:57
Xbox, PlayStation karşısında yenilgiyi kabul etti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Xbox patronu Phil Spencer şirketle ilgili şok edici açıklamalarda bulunduğu. Yaptığı açıklamada artık kimseyle rekabet etmeyeceklerini belirtti. Konuşmasında aslında Xbox’ın yenilgiyi kabul ettiğini belirten Spencer şirketler arasındaki yerlerini koruyacaklarını dile getirdi. Peki tam olarak Phil Spencer’ın anlatmak istediği neydi? Xbox gerçekten yenildi mi? İşte detaylar…

Phil Spencer: Diğer şirketler Xbox ile karşılaştırıldığında çok daha güçlü

Xbox patronu Phil Spencer geçtiğimiz haftalarda YouTube üzerinde bir röportaj verdi. Bu röportajda Xbox’ın diğer şirketler arasındaki yerini ve rekabet koşullarını değerlendirdi. Bu açıklamalar arasında sadece Xbox’a özel çok iyi oyunlar yapmanın bile şirketin piyasadaki yerini değiştirmeyeceğini belirtti.

Phil Spencer Xbox için artık yapılacak en iyi şeyin diğer şirketlerle olan sıralamadaki üçüncülüğü korumak olduğunu belirtti. Ayrıca Xbox’un diğer konsol üreticileri Sony ve Nintendo’nun yanında çokta güçlü olmadığını belirtti. Bu yüzden Xbox’un artık onlarla rekabet etmeyeceğini piyasa içerisinde üçüncülük koltuğunu devretmeden konsol üretmeye devam edeceklerini belirtti.


Minecraft’taki hata 11 yıl sonra çözülüyor!

Minecraft’taki hata 11 yıl sonra çözülüyor!

Minecraft için yayınlanan yeni bir güncelleme 11 yıllık hatayı gideriyor. Oyundaki ikonik sorun, nihayet çözülecek.

Spencer verdiği röportajda Sony ve Nintendo ile rekabet etmeyeceklerini şu sözlerle belirtti: “Sony’yi veya Nintendo’yu geçme işinde değiliz. Bizim için bu konuda bir çözüm veya galibiyet yok.” İş adamı Spencer bu sözlerin ardından şirketin konum olarak üçüncü sırada olmasının gayet iyi bir başarı olduğunu belirtti. Diğer şirketlerle savaşmak yerine en iyi yolun bu konumu korumak olduğunu da ekledi.

Özel oyunlarda Xbox’ı birinci yapmayacak!

Xbox patronu Spencer diğer şirketlerin gücünün yanında belki de bir konsolu en çok öne çıkaracak olan unsurunda işe yaramayacağını belirtti. Konsola özel oyunlar. Tarihte birçok konsol, bunlara örnek olarak PlayStation 2 ve 3’ü ardından Nintendo’nun Wii U modelini örnek gösterebiliriz, sadece onlara özel çıkan oyunlar sayesinde satış rekorları kırdılar. Ancak Xbox patronu bu konuda da ümitsiz.

PlayStation 5

Kısacası Phil Spencer Xbox için rekabet ortamından ziyade daha sakin bir şekilde ilerlemeyi tercih edecek. Şirket için piyasa içerisinde üçüncülüğünde yeterli olduğunu belirten Spencer, rekabet konusunda çokta büyük atılımlar yapacağını söyleyemeyiz. İleri tarihlerde konsol savaşları denen rekabet ortamında sadece Nintendo ve Sony’yi görebiliriz. Tabi bu durum piyasada bir boşlukta yaratabilir. Yani yeni bir markanın doğuşuna da sebep olabilir.

Peki siz Xbox patronunun yenilgiyi kabul etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.