Yatırımlarla İstanbul kültürün merkezi olacak

ABONE OL
Ağustos 26, 2019 20:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kongre salonları, müzeler, dev kültür merkezleri ve eşsiz tarihi mekanlar..
3 imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul’da önemli projelere imza atılıyor.

Turistlerin en çok ilgisini çeken yerlerden biri İstanbul. Avrupa’da en fazla ziyaret edilen 3’üncü, dünyada 9’uncu şehir. Tarihi mekanlar restore edilerek turizme yeniden kazandırılması turist sayısının her geçen artmasını sağlıyor. Megakente yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. 

Kültür sanat alanına 5 milyar dolarlık yatırım

Önümüzdeki 2,5 yıl içerisinde yapılacak 5 milyar dolarlık yatırım kültür sanat alanında olacak. Proje tamamlandığında İstanbul’un kültür merkezlerinin dünyada ilk 5’e girmesi bekleniyor.

Son yıllarda özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde pek çok proje tamamlandı. Turizmde rekorlar peş peşe geldi. Tarihi mekanlar restore edilerek turizme yeniden kazandırıldı. Onlardan biri Atatürk Kültür Merkezi. Açıldığında kültür sanata etkisi kadar ekonomi içinde önemli bir yatırım olacak.

Bir diğeri ise Büyük Çamlıca Camii Külliyesi. Sergi ve konferans salonları ile Türk-İslam eserleri müzesiyle önemli bir nokta. Müzenin 2020’de açılması bekleniyor. 

Haliç’i yeniden cazibe merkezine dönüştürecek Tersane İstanbul Projesi de bunlardan biri. 

Sosyal medya da oldukça önemli

İstanbul’un kültür sanat alanındaki adımlarının tanıtımı özellikle dijital medyanın kullanımı büyük önem taşıyor.

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri, şunları söyledi: 

“Gelen ziyaretçilerin sosyal medyadaki paylaşımları, medya ve yayın organlarının paylaşımları bizim için çok önemli bir etki yaratacak. Bu önemli bir fırsat. Devamının da gelmesini diliyoruz.”

Haber: Ceyda Muslu

Görüntü: Sefa Bakış 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.