DOLAR 27,5707 0.47%
EURO 29,0040 0.76%
ALTIN 1.618,300,31
BITCOIN 7652291,53%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yemen’de binlerce kişi Bahreyn çalıştayını protesto etti

ABONE OL
Temmuz 21, 2019 03:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sana’daki Babul Yemen Meydanı’nda toplanan binlerce Yemenli, Yüzyılın Anlaşması planına ve İslam dünyasını boyun eğdirmeyi hedefleyen tüm şüpheli anlaşmalara tepki gösterdi. Göstericiler “ABD ve İsrail mallarını boykot edin” yazılı dövizler taşıdı.

Gösteriye katılanlardan Abdulkuddus eş-Şehari, Yemenlilerin Yüzyılın Anlaşması planına karşı olduğunu ve Bahreyn çalıştayına karşı tepkilerini ortaya koymak için gösteri düzenlediklerini söyledi.

Gösteriye katılanlardan yeni kurulan Husi yanlısı Kurtuluş Cephesi Partisi Genel Sekreteri Arif el-Amiri ise Arapların Bahreyn çalıştayıyla uzlaşma içindeki konumunun kınandığını ifade etti.

“Yüzyılın Anlaşması” planı kapsamındaki ilk organizasyon

ABD öncülüğünde ve Bahreyn’in ev sahipliğinde düzenlenen ve çarşamba günü sona eren “Refah için Barış” başlıklı ekonomi çalıştayının, ABD’nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda açıklaması beklenen “Yüzyılın Anlaşması” planı kapsamındaki ilk organizasyon olduğu ifade ediliyor.

Çalıştaya katılmayacağını açıklayan Filistin yönetimi, bölge ülkelerini de söz konusu çalıştayı boykota davet etmişti.

Filistin’in boykot çağrısına rağmen çalıştaya ev sahibi Bahreyn’in yanı sıra Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Fas katılmıştı. İsrailli yetkililer çalıştaya davet edilmezken, bu ülkeden iş insanları ve bazı gazeteciler ise toplantıya iştirak etmişti.

Kaynak: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.