YouTube artık unutulan özelliğini kaldırıyor!

YouTube artık unutulan özelliğini kaldırıyor!

ABONE OL
Mayıs 25, 2023 22:02
YouTube artık unutulan özelliğini kaldırıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YouTube, içerik üreticilerinin paylaştıktan 7 gün sonra kendiliğinden kaybolan Hikayeler (YouTube Stories) özelliğini bir süredir sunuyordu. Tıpkı Instagram Hikayeler özelliği gibi çalışan bu özellik içerik üreticilerine farklı bir alternatif sunuyordu. Ancak pek fazla rağbet görmeyen bu özellik için artık yolun sonu gelmiş gibi görünüyor.

YouTube Hikayeler için yolun sonu

YouTube, Stories özelliğini 26 Haziran’da resmi olarak kullanımdan kaldıracak. İçerik üreticiler bu tarihten itibaren artık sayfalarında hikaye paylaşımları yapamayacak. Bu tarihten önce oluşturulan tüm hikayeler ise 7 gün boyunca profilde kalmayı sürdürecek. Ancak 3 Temmuz Pazartesi gününden itibaren YouTube platformu üzerinde herhangi bir hikaye yer alamayacak.

YouTube, Hikayeler özelliğinin kullanımının kaldırılması ile daha popüler yeni özelliklerine odaklanabileceklerini açıkladı. Şirket bundan böyle özellikle kısa video paylaşım özelliği olan YouTube Shorts’a ve Topluluk gönderilerine odaklanacak.


YouTube’un acımasız reklam politikası: Video izlemek işkence olacak!

YouTube’un acımasız reklam politikası: Video izlemek işkence olacak!

Dünyanın en önemli platformlarından YouTube, reklam konusunda kullanıcılarının çok da hoşuna gitmeyecek bir yol izliyor.

YouTube, topluluk sayfası üzerinden yaptığı açıklama ile Hikayeler özelliğine veda ettiklerini açıkladı. Yapılan paylaşımda ise şu ifadeler yer alıyor:

“Bugün YouTube’da içerik oluşturmanın Topluluk gönderilerinden Shorts’a, uzun videolar ve canlı yayınlara kadar pek çok yolu var. Bu temel özelliklere öncelik vermek için Hikayeler kullanımdan kaldırılıyor.”

YouTube Shorts’un şirketin TikTok’un kısa biçimli video paylaşımlarına olan yanıtı olduğu gibi, YouTube Stories de platformun Instagram’ın popüler Stories özelliğine verdiği cevap olarak nitelendirebiliriz. YouTube Hikayeleri, 2018’de bazı içerik üreticilere sunulmaya başlanmış ve 2019’da resmi olarak kullanıma sunulmuştu.

Bu özellik, en az 10.000 aboneye sahip içerik oluşturucuların, abonelerin ana sayfasında görünen geçici kısa video derlemeleri oluşturmasına olanak sağlıyordu. Ancak YouTube’da Hikayeler hiçbir zaman tam anlamıyla başarılı olamadı ve bu özellik için kaçınılmaz son gelmiş oldu.

YouTube, Hikayeler özelliğini kaldırarak diğer hizmetlerine daha fazla ağırlık vermeyi planlıyor. Peki siz YouTube Stories özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.