Başbakan Üstel, Avrupa Liderlik Üniversitesi heyetini kabul etti:“Üniversitelere uluslararası arenada gerekli katkı sağlanacaktır”
  • Kıbrısın Sözcüsü…
  • KIBRIS
  • Başbakan Üstel, Avrupa Liderlik Üniversitesi heyetini kabul etti:“Üniversitelere uluslararası arenada gerekli katkı sağlanacaktır”

Başbakan Üstel, Avrupa Liderlik Üniversitesi heyetini kabul etti:“Üniversitelere uluslararası arenada gerekli katkı sağlanacaktır”

ABONE OL
Şubat 19, 2025 20:05
Başbakan Üstel, Avrupa Liderlik Üniversitesi heyetini kabul etti:“Üniversitelere uluslararası arenada gerekli katkı sağlanacaktır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Liderlik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd.Doç.Dr. Bülent Çetinkaya, Rektör Prof.Dr.Mehmet Hasgüler ve Rektör Danışmanı Prof.Dr. Okan Şafaklı’yı Başbakanlıkta kabul ederek, Üniversite hakkında bilgi aldı.

Başbakan Ünal Üstel kabulde yaptığı konuşmada, Avrupa Liderlik Üniversitesi’nin akademik gelişiminden ve öğrenci sayısının artışından memnun olduğunu, Avrupa Liderlik Üniversitesi gibi diğer üniversitelere de ellerinden gelen tüm katkıları sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Üstel “Ülkemizde şu anda 23 üniversitede 80 bin kayıtlı öğrenci bulunmaktadır. Devlet Planlama Örgütünün hazırladığı 5 yıllık kalkınma planında da hedeflendiği gibi, 2029 yılına kadar bu sayının%40 artışla 110.000’e ulaşmasını hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

Üstel, Rum kesiminin KKTC üniversitelerindeki gelişimini engellemek için, AB nezdinde girişimlerde bulunduğuna dikkat çekerek, “Ama bunu başaramayacaklarını üstüne basarak söylemek istiyorum” dedi.

YÖDAK’ın denetim işlevinin artırılması gerektiğine vurgu yapan Üstel,Yükseköğretim Yasası değişiklik tasarısı ve
Yükseköğretim Kalite Güvence ve Denetleme Kurulu” üzerinde çalışıldığını, üniversitelerin ihtiyacı olan desteğe uluslararası arena dagerekli katkıların sağlanacağını belirtti.

Başbakan Ünal Üstel, ayrıca “Yükseköğretimden beklenen kalite ve verimliliğin artırılması, rekabetçi, toplumun geneline yayılan yüksek katma değerli bir yapıya kavuşturulması, uluslararası standartlara uyumun sağlanması için etkili devlet politikaları üzerinde çalışılacaktır” ifadelerini kullandı.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.