DOLAR 28,9932 0.06%
EURO 31,6732 -0.92%
ALTIN 1.881,91-0,72
BITCOIN 1211830-0,87%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

https://sozcukibris.com/wp-content/uploads/2023/12/piyangoreklam.jpeg

Cem Küçük hakkında zorla getirme kararı!

ABONE OL
Temmuz 18, 2019 21:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TGRT Haber’de yayınlanan “1 Haber 3 Yorum” isimli programda, 2010 yılında, Gazze’ye insani yardım taşırken İsrail askerlerince düzenlenen saldırıda 9 kişinin öldüğü 56 kişinin yaralandığı Mavi Marmara gemisinde bulunanlara “Manyak” diyen gazeteci Cem Küçük, yargılandığı davaya gelmeyince hakkında zorla getirme kararı çıkartıldı. Mahkemede ifade veren müşteki Gülden Sönmez Cem Küçük için, “Tahminime göre Pelikan ismi ile bilinen bir çete ile hareket halinde”dedi.

Sözcü’den Ümit Türk’ün haberine göre; İstanbul 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 44 kişiye karşı “Zincirleme hakaret” suçundan 4 aydan 4 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan gazeteci Cem Küçük katılmadı. Küçük’ün avukatı, müvekkilinin bir televizyon programı nedeniyle davaya katılamadığını bir sonraki duruşmada hazır edeceklerini ve beyanda bulunacaklarını söyledi.

PELİKAN İSİMLİ ÇETEYLE HAREKET HALİNDE…

Saldırıya uğrayan Mavi Marmara Gemisi’nde bulunan müşteki Gülden Sönmez, Cem Küçük’ün katıldığı programda, gemide bulunanları ‘manyak tipler’ olarak değerlendirdiği belirterek, “Bu hakaretin şahsıma yönelik olduğunu düşünmekteyim” dedi. Cem Küçük’ün bir gün sonra da TGRT Haber’de aynı ifadeleri kullanarak sözünün arkasında durduğunu beyan ettiğini belirten Sönmez, “Şahsın bu sözleri, bu hakarete maruz kalan bizlere yönelik infial olmasına neden olmuştur” ifadesinde bulundu. Küçük’ün bu süreçte attığı bir tweet paylaşımına değinen Sönmez, “Tahminime göre Pelikan isimli ile bilinen bir çete ile hareket halinde olması kanaatindeyim” diye konuştu.

ZORLA GETİRME ÇIKARILDI

Mahkeme, tebliğe rağmen duruşmada hazır bulunmayan Küçük’ün zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

SAVCI, “MANYAĞIN” TANIMINI YAPTI: APTAL, ÇILGIN, DENGESİZ…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Cem Küçük’ün, 17 Nisan 2017’de özel bir televizyon kanalında yayınlanan 1 Haber 3 Yorum isimli programda sarf etmiş olduğu “manyak” sözünün Türk Dil Kurumu’nun güncel sözlüğünde “Gülünç, garip, şaşırtıcı davranışları olan kişi dışında aptal, çılgın, dengesiz ve deli anlamlarında bir seslenme ünlemi olarak” tarif edilmiş olduğu, şeref ve saygınlığı rencide edici boyutta olarak belirtilmesi nedeniyle zincirleme şekilde hakaret suçunu oluşturduğu belirtildi. Küçük’e isnat edilen suçun uzlaşmaya tabii suçlardan bulunması nedeniyle dosyanın uzlaştırmacıya verildiği, ancak yürütülen uzlaştırma müzekkereleri sonucunda uzlaşmanın sağlanamadığı ifade edildi.

HAKARET KASTIM YOKTU

Küçük soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde, “Tüm program birlikte değerlendirildiğinde söz konusu dernek(İHH) üyelerine hakaret kastım olmadığı görülecektir. İlgili derneğin temsilcileri olduğunu iddia eden kişiler bu olayın muhatabı değildir. Doğrudan hedef aldığım, kastettiğim herhangi bir kimse bulunmamaktadır. İthal radikaller olarak açıkladığım, kişiler değil, görüşlerdir” demişti.

NE OLMUŞTU?

Cem Küçük, 2017 yılında, TGRT Haber’deki canlı yayında “Mavi Marmara’daki o manyak tipler. Yani, kafadan İsrail düşmanı, kafadan batı düşmanı kafadan her şeye düşman bir tip var. Garip, garip tipler var Bunlarla da bu yolların ayrılması lazım” demişti.

Hasan Kaçan’dan Yıldırım-İmamoğlu ortak yayını yorumu: Bu dizi tutmaz

AK Parti, moderatör olarak neden Küçükkaya’yı tercih etti?

BM’nin Cemal Kaşıkçı raporu: Veliaht Prens Selman’ın soruşturulması için güvenilir kanıtlar var

Tek Yürek dizisine hangi ünlü şarkıcı konuk oluyor?

Fenerbahçe WinWin final gecesi ne zaman, hangi kanalda yayınlanacak?

Küçükkaya açıkladı… FOX, o otele dava açıyor!

‘Türkiye’de televizyonculuk ve siyasal tartışma kültürünün cenaze namazının çoktan kılındığını gördük’

BaBa ZuLa, Dünya Mülteciler Günü’nde sahne alacak!

Hıncal Uluç, ‘Uğur Dündar kabul etmemekte haklıymış’ dedi, Mahmut Övür’ün otel yazısına tepki gösterdi!

‘Otel, güvenlik kamerası görüntülerini bazı medya kuruluşlarına resmen servis etmiş’

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.