Güzelyurt Belediyesi bu köpeklere ne yaptı?

Güzelyurt Belediyesi bu köpeklere ne yaptı?

ABONE OL
Şubat 8, 2024 06:48
Güzelyurt Belediyesi bu köpeklere ne yaptı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Güzelyurt ve civar köylerinden toplanan kimsesiz ve sahipsiz köpekler, belediyenin derme çatma olan barınak yerinden kayboldu.
Özellikle seçim dönemi sokaklardan şikayet üzerine ‘barınağa götürüleceği’ vaadiyle topladıkları veya insanların götürüp iyi bakılması için belediyeye emanet ettiği köpeklerin tümü yok edildi.
Bugüne dek yüzlerce köpeğin akıbeti bilinmezken, son olarak geçtiğimiz gün tüm köpekler ortadan kaldırıldı ve barınak boşaltıldı.
Gönüllülerin verdiği bilgiye göre, sokaklardan toplanan köpekler bir süre belediyenin derme çatma yerinde tutulurken, maddi külfeti nedeniyle bir süre sonra, gönüllüleri de oradan el çektirdikten sonra gizlice köpekler yok ediliyor.
Son kaybolan 18 köpek ile birlikte belediyenin derme çatma kafesi boşalırken, bu 18 köpeğin akıbeti bilinmiyor.
Gazetemize ulaşan hayvanseverler ve hayvan dernekleri, belediyenin yerindeki köpeklerin yerinde yeller estiğini bildirdi ve “bu köpeklere ne yaptılar?” diye sordu.
Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise, yaptığı açıklamada, “bizim barınağımız yok, sokaklara bıraktık” diyor.
Gazetemiz belediyeye soruyor; sokaklarda ve hiçbir yerde görülmeyen bu 18 köpek ve önceki yok edilenlere ne yaptınız?
Bilindiği gibi Hayvan Refahı Yasası’na göre, belediyelerin barınak yapma yükümlülüğü olduğu gibi, himayesine aldığı hayvanlara refah yaşam sağlama görevi de bulunuyor. Ayrıca Belediye Başkanı’nın, barınaklarındaki 18 köpeği sokaklara bıraktıkları söylemi de yine ayni yasaya göre, “sokağa köpek atmak suç olduğu için” açıkça suç teşkil ediyor.
Edinilen bilgiye göre, hayvan dernekleri Veteriner Dairesi’ne bu hususta belediye aleyhinde suç duyurusunda bulunacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.