Huawei kurucusu Ren: Trump’ın tweet’lerini gülünç buluyorum çünkü kendisiyle çelişiyor

ABONE OL
Haziran 26, 2019 07:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çinli telekomünikasyon devi Huawei Technologies Co. kurucusu Ren Zhengfei, ABD’nin şirkete yönelik yaptırımları ve Huawei’nin geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bloomberg televizyonuna konuşan Ren, Trump yönetiminin sınırlandırmalarına karşı ya ekipman tedariğini artıracağını, ya da son iki yıldır özenle kazandıkları üstünlüğü korumak için alternatif yollar bulacaklarını söyledi. 

ABD, 17 Mayıs tarihinde ‘istihbarat faaliyetlerinde bulunmakla’ suçladığı Huawei’yi kara listeye almıştı ve uygulamaya koyduğu ticari sınırlandırma hamlesiyle Amerikan şirketlerine Huawei ile çalışmayı yasaklamıştı. ABD’nin bu hamlesi, dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı sağlayıcısı ve 2 numaralı akıllı telefon satıcısı olan şirketi, küresel teknoloji alanında öne çıkma arefesinde olan Huawei’ye engel olmayı amaçlıyor. 5G teknolojisinde de öncü konumda bulunan Huawei, yalnızca telekomünikasyon alanında değil, söz konusu teknolojiyle sağlık alanından ulaşıma kadar çok sayıda başlıkta öncü olma niteliğinde. 

ABD’nin söz konusu adımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ren ise, Huawei’nin ‘kendi çözümlerini yeterli süre içerisinde bulabileceğini’ söyledi ve çoğu akıllı telefonlarında da kullandıkları çiplerin ‘yıllardır geliştirilmekte olduğunu’ vurguladı. Huawei’nin karşılaştığı risklere de değinen Ren, “Metal, bez ya da kağıt, amaç ne olursa olsun uçağı havada tutmak. Bu da tamircilerin ne kadar hızlı olduklarına bağlı” ifadelerini kullandı. 

ABD ile Çin arasında devam eden Ticaret Savaşı’nın en büyük aktörü haline gelen Huawei CEO’su, daha önce yaptığı açıklamada ‘dünyanın en büyük ekonomilerinin savaşması durumunda kurtulan olmayacağını’ söylemişti ve ‘şirketinin bu savaş arasında bir susam tanesi kadar’ olduğunu vurgulamıştı. 

‘ÇİN, ÜLKESİNDEKİ APPLE TESİSLERİNİ KAPATIRSA ABD ALTÜST OLUR’

ABD’nin Huawei’ye karşı attığı adımlara misilleme olarak Çin’in de ülkedeki Apple tesislerini kapatmasını öne süren fikirler de mevcut. Sanford C. Bernstein & Co. analisti Chris Lane, “Eğer Çin, ülkesindeki bütün Apple tesislerini kapatırsa bu durum ABD’yi altüst eder” ifadelerini kullandı. 

Haberin devamını okumak TIKLAYIN…

 

Nesrin Cavadzade’nin yeni projesi belli oldu!

Çarpışma final fragmanı yayınlandı!

Didem Arslan’dan Ahmet Hakan’a gönderme!

Bağcık filminin vizyon tarihi belli oldu!

Caretta-Caretta’lar için Aleyna Tilki alarmı!

Türkiye’den Vatikan Gizli Arşivleri girişimi: Türkiye tarihi araştırılacak

‘WikiLeaks gibi organizasyonlara bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç var’

Oğuz Haksever’den açıklama: Tepkim projeyi hazırlayanlara yönelikti

Oğuz Haksever, mikrofonun azizliğine uğradı!

Gonca Vuslateri gönlünü kime kaptırdı?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.