KTÖS VE KTOEÖS Disiplin Tüzüğü Değişikliğinin geri çekilmesini olumlu karşıladı

KTÖS VE KTOEÖS Disiplin Tüzüğü Değişikliğinin geri çekilmesini olumlu karşıladı

ABONE OL
Mart 24, 2025 20:29
KTÖS VE KTOEÖS Disiplin Tüzüğü Değişikliğinin geri çekilmesini olumlu karşıladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Bakanlar Kurulu’nun Disiplin Tüzüğü Değişikliğini geri çekme kararını olumlu bir adım olarak niteledi.

Sendikalar  Eğitim Bakanı’nın  bugün saat 16.00’da sendikaları görüşmeye çağırdığını da açıkladı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş ve KTOEÖS Başkanı Selma Eylem imzasıyla yayımlanan  açıklamada, söz konusu süreçte mücadele veren tüm öğretmen, destek veren örgüt sendika, siyasi parti ve halka teşekkür edildi.

Ortak açıklamada, yaşanan süreçte toplumu geren, ayrıştıran, istismara yol açan, toplumsal çatışmayı tetikleyen tüm kesimler gereğini yapmaya davet edildi.

Sendikaların Disiplin Tüzüğü ve Anayasa ile yasalar doğrultusunda bilimsel, laik nitelikli eğitim ve toplum yapısıyla ilgili duruş ve kararlılığının net olduğu vurgulanan açıklamada, bu netliğin bir kez daha Bakana iletileceği, bu doğrultuda hukuki ve eylemsel mücadelede bir an dahi tereddüt edilmeyeceğinin bir kez daha ortaya konacağı kaydedildi.

 




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.