Rezalet YÖK’ten sahte diploma veren okula kontenjan

Rezalet YÖK’ten sahte diploma veren okula kontenjan

ABONE OL
Haziran 1, 2024 17:12
Rezalet YÖK’ten sahte diploma veren okula kontenjan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) için belirlediği yükseköğrenim kontenjanlarını açıkladı. Haber Kıbrıs’ın derlediği bilgilere göre, kontenjan listesinde “sahte diploma” soruşturması ile gündeme gelen Kıbrıs Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi de yer aldı.
Ülkenin yükseköğrenim sektörünün geleceğini tehlikeye atan ve hakkında soruşturmalar devam eden bu üniversiteye kontenjan verilmesi, kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. Kıbrıs Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi, onlarca kişiye sahte diploma verdiği iddialarıyla Mali Şube polisleri tarafından soruşturuluyor. Bu soruşturma kapsamında üniversitenin mali yapısında da usulsüzlükler olduğu tespit edilmişti.

YÖK’ün Tepki Çeken Kararı

Tüm bu yaşananlara rağmen YÖK, Kıbrıs Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne herhangi bir yaptırım uygulamadı. Bu durum, YÖK’ün kararlarının ve denetim mekanizmalarının güvenilirliğini sorgulatan eleştirilere neden oldu. Kamuoyunda, yükseköğretimde kalite ve güvenin sağlanması için daha sıkı denetimlerin gerektiği vurgulanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.