DOLAR 29,1504 0.06%
EURO 32,0021 0.4%
ALTIN 1.908,240,36
BITCOIN 12775302,53%
İstanbul
11°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

https://sozcukibris.com/wp-content/uploads/2023/12/piyangoreklam.jpeg

‘Sait Faik Hikâye Armağanı’ sahibini buldu!

ABONE OL
Haziran 14, 2019 01:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyoğlu’nda gerçekleştirilen törene katılan İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan, bu yıl 65.si verilen ödülün, Doğan Hızlan başkanlığındaki jüri tarafından seçildiğini kaydetti.

Salcan, ödülün gerekçelerine değinerek, “İnsan ilişkilerinin karmaşıklığını, sarıp sarmalayan sıcaklığını ve nefessiz bırakan boğuntusunu, telaşsız, duru bir üslupla anlattığı gerekçesiyle, bu önemli ödüle ‘Nohut Oda’ adlı eseriyle Melisa Kesmez’i layık görmüştür.” ifadelerini kullandı.

Melisa Kesmez’in kitabının 62 eser arasından seçildiğini vurgulayan Salcan, genç yazarın Türk edebiyatına nitelikli ve kalıcı eserler vermesi temennisinde bulundu.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Öktem ise 11 Mayıs 1954’te vefat eden Abasıyanık’ın vefatının da 65. yılı olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

“Bir yazarı anmanın en güzel yolu, başka yazarların yolunu açmak olsa gerek. Ne mutlu ki Sait Faik 65. yıldır bunu yapıyor. Bir yazara, çıktığı edebiyat yolunda yandaşlık, yoldaşlık ediyor, ilham veriyor ve ona yepyeni kapılar açıyor. Geriye dönüp baktığımızda, Sait Faik Hikaye Armağanı’nı layık görülmüş her bir yazarın, edebiyatımız için ayrı bir kilometre taşı ve değer olduğunu görmenin mutluluğunu ve Sait Faik’in vasiyetini yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.”

Usta edebiyatçıyı sevgi, saygı ve minnetle andıklarını dile getiren Öktem, Sait Faik Hikaye Armağanı’nın ilelebet yaşaması dileğinde bulundu.

Jüri Başkanı Doğan Hızlan ise genç edebiyatçıların ödüllendirilmesinin önemine değinerek, “Jüri Başkanı olarak mutluyum. Ben daima ödüllerin genç kuşağa verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Genç kuşağa verilen ödül, onun daha yaygınlık kazanmasını, daha büyük bir okur kitlesine kavuşmasını sağlar. Onun için Kesmez’i kutluyorum.” diye konuştu.

Ödülü alan Kesmez ise son derece heyecanlı olduğunu söyleyerek, “Herhangi bir ödülün, elbette genç bir yazar için anlamı çok büyük ancak ismimin, öykülerini okuyarak büyüdüğüm, yazı dünyasına hayran olduğum Sait Faik Abasıyanık ile aynı cümlede yan yana gelmiş olması bile müthiş bir mutluluk. Kendimi çok şanslı hissediyorum.” ifadelerini kullandı.

Doğu Ekspresi’nin bilet fiyatları belli oldu!

‘Küçük fahişeler’ dediği için görevden alınan müdür, öğretmen olarak atandı…

Yurt dışından cep telefonu üç yılda bir getirilecek

Fatih Portakal’dan YSK’ya flaş soru!

İmamoğlu’nun kampanyasına 100 bin TL bağış yapan ünlü kim?

WhatsApp, hangi telefonlardan desteğini çekiyor?

‘Nihat Hoca’ya yakıştıramadım ve üzüldüm…’

Gülse Birsel’den, Jet Sosyete’nin geleceği hakkında açıklama!

Sürpriz veda! Survivor’da bu hafta kim elendi?

‘Aladdin’ filmini kutlamak için #FriendLikeMe kampanyası başladı!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.