Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı Deniz Safhası  icra edildi

Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı Deniz Safhası icra edildi

ABONE OL
Haziran 12, 2024 15:34
Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı Deniz Safhası  icra edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı Deniz Safhası gerçekleştirildi.

Tatbikat, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Arama Kurtarma Teşkilatında yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla Gazimağusa açıklarında icra edildi.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı Deniz Safhası basın brifingine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.
Gazimağusa Limanı’nda Sahil Güvenliğe ait TCSG Yaşam isimli gemide yer alan basın brifingi sonrası basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, tatbikatın ikinci gününde

Doğu Akdeniz’de, Mavi Vatan dedikleri alanda Kıbrıs Türk halkının hak hukuk ve çıkarlarını korumak yanında insani arama kurtarma kabiliyetini de güçlendirmek için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile KKTC güvenlik makamlarına teşekkür eden Tatar, Doğu Akdeniz’de mavi vatanda arama kurtarma kabiliyet gücünü göreceklerini kaydetti.

KKTC güçlendirilirken, güvenlik, göçmen sorunları, milli çıkarlar hak hukuk ve insanlık için imkan kabiliyetleri geliştirmeye devam edeceklerini ifade eden Tatar, Bağımsız bir Türk devleti olan KKTC’nin Türkiye’nin desteğiyle her alanda güçlendiğini vurguladı.

Tatbikat sonrası açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir de, tatbikatın, denizde ve karada ortaya çıkabilecek arama kurtarma ihtiyaçlarını tespit etmeyi, her iki ülkenin arama kurtarma teşkilat ve unsurlarının eğitim seviyesi ile karşılıklı koordinasyon ve işbirliğini geliştirmeyi amaçladığını belirtti.

Kendir, tatbikatla her türlü deniz ve hava şartlarında 24 saat süre ile arama kurtarma faaliyetlerinin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından koordineli bir şekilde ve karşılıklı işbirliği içinde başarıyla icra edilebileceğinin ulusal ve uluslar arası kamuoyuna bir kez daha gösterildiğini vurguladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam da, iki ülkenin sivil ve askeri unsurların bir araya gelerek gerçekleştirdiĝi tatbikatın önemine vurgu yaptı.

Açıklamasında deniz güvenliğine değinen Saĝlam, bölgede barış ve güvenliĝi güvenliği sağlamanın önemine işaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’de varlığını kararlılıkla sürdüreceğini ifade eden Sağlam, acil durum senaryolarına hızlı tepki göstermenin büyük önem arz ettiğini söyledi.

Tatbikatın arama kurtarma teşkilatlarının etkinliğini artırdığına vurgu yapan Sağlam, “dün olduğu gibi bugün de yarın da insani yardım koordinasyonlarına devam edeceğiz denizlerimizde huzurun sağlanması arama kurtarma ekiplerinin özverili çalışmalarıyla mümkün olmaktadır ” ifadelerini kullandı.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.