Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Akademi Sanat Derneğinin düzenlediği Anka Kuşu Defilesi’ni izledi.
Bellapais Manastırı’nda yapılan etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, tarihi bir yerde düzenlenen defilede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Akademi Sanat Derneği’ni Kıbrıs Türk kültürü ve sanatına yaptığı katkıdan dolayı tebrik etti.
Geçmişten gelen Kıbrıs Türk kültürünü ve sanatını günümüzde sergileyip gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu değerlere sahip çıkılıp paylaşılmasının başarı olduğuna dikkat çekti.
“Kıbrıs Türkü kendi öz topraklarında kültürüyle var olmaya devam edecektir” diyen Tatar, kültürü, gelenekleri ve manevi değerleriyle Kıbrıs Türkü’nün Kıbrıs’ta ayrı bir halk olduğunu kaydetti.
Defilenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katkı koyanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı, gelecekte yapılacak çalışmalar için başarı diledi.
TAK/BRT
GAZETELER
12 Mayıs 2024GÜNDEM
12 Mayıs 2024SPOR
12 Mayıs 2024GÜNDEM
12 Mayıs 2024SPOR
12 Mayıs 2024Naimoğulları: Yarın Yönetim Kurulu’nu toplayarak, eylem tarihini açıklayacağız
Tatar: “Kıbrıs Türkü kendi öz topraklarında kültürüyle var olmaya devam edecek”
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği basın açıklaması yaptı
Başbakan Üstel’den Anneler Günü mesajı: “Anneler Günü, sadece bir günlüğüne annelerimizi kutlamak ve hatırlamak için değil, toplumdaki tüm kadınların varlığını ve katkılarını her gün onurlandırmamız gerekliliğini hatırlamamız adına bizler için bir fırsattır”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.