TRT’den Milli Mücadele’nin 100. yılına özel konser

ABONE OL
Haziran 16, 2019 13:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla konserler düzenledi. 

Konserlerin İstanbul ayağı, Tepebaşı Stüdyosu’nda gerçekleştirildi. 

Mustafa Doğan Dikmen ve Naci Düzel’in orkestra şefliğini üstlendiği konsere, Adile Kurt Karatepe solist olarak eşlik etti.

Dinleyicilerin alkışlarla ve bayraklarla eşlik ettiği konserde, “Vardar Ovası”, “Yemen Türküsü”, “Çanakkale Türküsü”, “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Ata Barı” ve “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” gibi eserler icra edildi.

Konser, TRT Müzik ve TRT Avaz televizyon kanalları ile TRT Türkü ve TRT Nağme radyolarından canlı yayınlandı.

Altı farklı bölgeden ortak canlı yayın

Altı farklı bölgede aynı anda gerçekleştirilen ortak konser, 600 gençlik korosu üyesi ile birlikte Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon, Erzurum ve Antalya’da izleyici ve dinleyiciyle buluştu.

Bugüne kadar bu alanda yapılan en büyük organizasyonlarından biri olma özelliğine de sahip olan ortak konser, aynı repertuvar ve sıra ile aynı saatte gerçekleştirildi.

Yıl boyunca devam edecek

TRT Gençlik Koroları, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı’nın 100. yıl kutlamaları kapsamında yıl boyunca çeşitli konserler vermeye devam edecek.

Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara’da devam edecek etkinlikler, 15 Mayıs’ta İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilen Çoksesli Gençlik Koroları konserleriyle başlamıştı.

Kaynak: AA 
 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (4)
  • tokens

    134171 869877Which is some inspirational stuff. Never knew that opinions may be this varied. Thank you for all the enthusiasm to give such helpful info here. 610755

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Panzer Arms Shotguns

    175529 236753That being said by use it all, planet is truly restored slightly far more. This situation in addition will this particular Skin tightening and starting to be moved and into the mood of these producing activities. every day deal livingsocial discount baltimore washington 785846

    Yanıtla
    +0
    -0
  • chat rooms

    56276 785938Ive been absent for some time, but now I remember why I used to love this blog. Thank you, I will try and check back more often. How frequently you update your internet website? 223061

    Yanıtla
    +0
    -0
  • budapest weed telegram

    76070 940720I besides believe therefore , perfectly composed post! . 443599

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.