Ünlü Youtuber, Show TV’den rekor tazminat kazandı!

ABONE OL
Ağustos 10, 2019 01:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açılan davanın kazananı YouTube kanalı oldu. Ulusal bir TV kanalı ve bir YouTube kanalı arasındaki davanın sonucu olarak TV kanalının, YouTube kanalına 1 milyon 434 bin TL tazminat ödemesine karar verildi.

Deli Mi Ne? çektiği bir video ile davanın sonucunu izleyicileriyle paylaştı. Açılan dava yalnızca videoların izinsiz kullanılmasını kapsamıyor. Aynı zamanda TV kanalının hakaret içerikli konuşmaları da davaya dahil edildi. Sonuç olarak, YouTube kanalının videolarını izinsiz kullanan TV kanalına hem telif hakkı davası, hem de maddi ve manevi tazminat davası açıldı.

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 72. maddesi uyarınca, manevi hakları helaldar edilen kişi uğradığı manevi zarara karşılık manevi tazminat davası açabiliyor. Ayrıca, mali hakları helaldar edilen kişi bu sebeple maddi tazminat davası da talep edebiliyor. Birinci ve ikinci ihlalleri gerçekleşmesi durumunda hakları helaldar edilen kişi, tazminattan başka, temin edilen kârın kendine verilmesini de talep edebiliyor.

Haklarını mahkemede arayan Deli Mi Ne? kanalına, Show TV kanalının 1 milyon 434 bin TL tazminat ödemesine karar verildi.

Metin Hara, Adriana Lima’nın ilişkisi hakkında konuştu

Avrupa’da en çok hangi Amerikan kanalları izleniyor?

Forbes 2019’un en çok kazanan ünlülerini açıkladı!

BluTV’nin mini dizisi Pavyon ne zaman başlıyor?

‘Tam da hissettiğim gibi, şahane bir iş yapıyoruz’

Seksenler dizisiyle ilgili flaş karar!

Gözde Türkpençe ve Atilla Ciner evlendi

‘Asla ve kat’a’ demişti… Ahmet Hakan’dan eleştirilere yanıt!

Her Yerde Sen kadrosuna hangi ünlü oyuncu katıldı?

Canevim kadrosuna hangi iki yeni oyuncu katıldı?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.