DOLAR 29,1343 0.14%
EURO 31,8988 -0.22%
ALTIN 1.904,79-0,18
BITCOIN 12519890,33%
İstanbul
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

https://sozcukibris.com/wp-content/uploads/2023/12/piyangoreklam.jpeg

Valiliğin ‘Türkiye’den LGBTİ+ Kısa Filmler Seçkisi’ yasağı iptal edildi

ABONE OL
Temmuz 2, 2019 21:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara 13. İdare Mahkemesi, Ankara Barosu tarafından açılan dava sonucu, Ankara Valiliği’nin “Türkiye’den LGBTİ+Kısa Filmler Seçkisi” etkinliğine ilişkin yasak kararını iptal etti. Valilik tarafından gösterilen “terör örgütlerinin karşıt görüşlü gruplara yönelik eylem arayışı içinde olduğuna yönelik istihbari bilgiler olduğu” gerekçesinin “Birkaç kişinin şikâyeti olduğu hatta bu şikâyetlerden birinin Malatya’da oturduğu” ortaya çıktı.
 
 Ankara Valiliği, geçen yıl, Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde gösterimi yapılacak, “Homur Homur, İz, Yeniden Doğuş, Solo, Mahallede LGBTİ+Olmak, Hükmü Yok, Kurneqiz, Mikado” kısa filmlerinden oluşan “Türkiye’den LGBTİ+Kısa Filmler Seçkisi” etkinliğini, “kamu güvenliği ve toplumsal duyarlılık” gerekçeleri ile yasaklamıştı. Valiliğin bu kararına Ankara Barosu, “hukuka aykırılık” gerekçesiyle dava açmıştı. Davada, “Dava konusu film etkinliğine yönelik olarak terör örgütlerinin karşıt görüşteki gruplara karşı eylem hazırlığı içinde bulunduğuna yönelik elde edilen istihbari bilgiler bulunduğu ve gösterimi yapılacak filmlerin halkta toplumsal duyarlılığa sebep olabileceğinden dolayı tesis edilen işlemle hukuka aykırılık bulunmadığı” savunuldu. 

‘Malatya’dan gelen şikâyet’

BirGün’den Şeyma Paşayiğit’in haberine göre, Ankara 13. İdare Mahkemesi, Ankara Valiliği’nin kararını iptal etti. Kararın gerekçesinde, “terör örgütlerinin karşıt görüşlü gruplara yönelik eylem arayışı içinde olduğuna yönelik istihbari bilgilerin neler olduğu” sorusuna şu yanıtın verildiği belirtildi: 

“Birkaç vatandaş tarafından söz konusu filmlerin gösteriminden duyulan ahlaki rahatsızlığın belirtildiği ve hatta bu şikâyetlerden birinin Malatya’da oturan bir vatandaştan geldiği anlaşılmaktadır.” 

‘Hukuka uygun’ bulunmadı

Gerekçede, “Esasen sınırlı bir gruba yönelik olarak yapılacak film gösterimlerinin dava konusu işlem ile süresiz yasaklanması ölçülü olmadığı gibi açık ve yakın tehlikeyi gösteren somut bir veri-istihbari bilgi olmaksızın sadece birkaç vatandaşın rahatsızlık belirten şikâyeti üzerine demokratik toplumun gereklerine aykırı olarak gösterimin yasaklanmasına ilişkin tesis edilen işlemde bu gerekçelerle hukuka uygunluk bulunmadığı gibi ülkede ilan edilen olağanüstü halin 18 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla kaldırıldığı da gözetilerek, dava konusu işlemde, bu yönüyle de hukuka uygunluk bulunmamaktadır” denildi.

‘Yedinci Koğuştaki Mucize’ filmiyle çok konuşulacak!

Amine Gülşe bekarlığa böyle veda etti!

‘Basın İlan Kurumu binasına Binali Yıldırım afişi asıldı!’

Medya eleştirmeni Ragıp Duran: Çökme/dağılma emareleri gösteren iktidar panik içinde

Deniz Zeyrek: İnfaz düzenlemesiyle ilgili çalışma var

Nazım Hikmet ölümünün 56. yılında anılıyor!

Bu kareyi Ertuğrul Özkök mü çekti?

Aslı Bekiroğlu: Okuduğum an içimi ısıtan bir hikaye oldu

Onur Ünlü’den İstanbul paylaşımı: İşgali fetih zanneden vasatlar…

TRT World yönetiminde flaş değişiklik!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.