DOLAR 28,0286 0.13%
EURO 29,6490 -0.11%
ALTIN 1.782,310,42
BITCOIN 8197763,46%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kanada’da nasıl yazılımcı olunur?

Kanada’da nasıl yazılımcı olunur?

ABONE OL
Kasım 30, 2022 10:02
Kanada’da nasıl yazılımcı olunur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada birçok açıdan insanların yaşam kurmak için ilgisini çeken Kanada’da nasıl yazılımcı ya da IT çalışanı olunur? SDN Genel Yayın Yönetmeni Tolga Cem Küçükyılmaz, yaptığı röportajla bu soruya yanıt aradı.

Kanada’da nasıl yazılımcı ve IT çalışanı olunur?

SDNShiftdelete.net

Northern Pathways internet sitesine ulaşmak için buraya tıklayın

Instagram hesabı için buraya tıklayın

Northern Pathways bünyesinde Kanada’ya kalıcı oturum izni alarak ya da ziyaret, öğrenim veya iş için gelmek isteyen kişilerin tüm başvuru süreçlerinde, kalıcı oturum izni sahiplerinin PR kart yenileme işlemlerinde ve Kanada vatandaşlığı başvuru süreçlerinde danışmanlık ve temsil hizmeti veriliyor. Ülkede özellikle yazılımcı ve IT çalışanlarına büyük bir iş alanı ve ilgi var.

Hizmet sürecini şu şekilde özetlersek;

  • Ön değerlendirme ile ücretsiz olarak uygunluk değerlendiriliyor.
  • Değerlendirme ile size niteliklerinize ve hedeflerinize uygun bir yol çiziliyor, başvuru sürecinizde nelerin beklediği anlatılıyor ve sorular yanıtlanıyor.
  • Başvuru sürecinizde eğer siz temsil edilirseniz başvurunuzun eksiksiz ve hatasız olarak ve mümkün olan en hızlı şekilde yapılması sağlanıyor.
  • Kanada’ya gelişiniz öncesinde ve sonrasında yeni yaşamınıza hazırlık ve adaptasyon sürecinize katkı sağlanıyor.

Bunlar dışında Kanada’da bir iş verenden geçerli bir iş teklifi aldıysanız ‘çalışma izni’ başvurusu yapabilirsiniz. Başvurunuz onaylanırsa geçici süreli çalışma izni alarak Kanada’ya gelebilirsiniz. Kişinin çalışma izni başvurusu yapabilmesi için iş teklifi; pozisyonun adı, tanımı, gereklilikleri, işin başlangıç ve bitiş tarihi, ücret detayları, çalışma yeri, işverenin isim ve adres bilgilerini kapsayan bir iş teklifi mektubu ya da iş sözleşmesi şeklinde sunulmuş olmalı ve Employment and Social Development Canada (ESDC) tarafından Labour Market Impact Assessment (LMIA) ile onaylanmış olmalıdır.

Pek çok meslek grubu için Kanadalı bir işverenin yabancı uyruklu bir çalışanı istihdam edebilmesi işveren açısından uzun bir süreç gerektiriyor. Basit bir anlatımla, var olan pozisyonlar için öncelikle Kanada iş gücü piyasasındaki adayları değerlendirmek ve devleti söz konusu pozisyon için yabancı çalışan istihdam etmekle Kanada iş gücü piyasasının olumsuz etkilenmediği konusunda ikna etmek gerekiyor. 

Ancak bu durum teknoloji çalışanlarının istihdamı konusunda biraz daha farklı. ‘Global Talent Stream’ adı verilen program kapsamında içinde bilgisayar mühendisleri, veritabanı analistleri, yazılım mühendisleri, bilgisayar programcıları, etkileşimli medya geliştiricileri, web tasarımcıları, bilgisayar ağ teknisyenleri gibi bir grup meslek için öncelikle Kanada iş gücü piyasasından istihdam çabası gösterme şartı bulunmuyor ve işverenler bir İşgücü Piyasası Fayda Planı sunarak bu programa başvuru yapabiliyorlar. Programın en cazip taraflarından biri başvuruların %80’inin 10 gün gibi bir sürede sonuçlanıyor olması. İşveren başvurusuna olumlu yanıt aldıktan sonra iş teklifinde bulunduğu kişi çalışma izni başvurusu yapabiliyor. Bu program kapsamında çalışma izni başvurusu da 2 hafta gibi kısa bir sürede sonuçlanabiliyor. 

Ayrıca, bu tür bir çalışma izni ile Kanada’ya gelen kişilerin yaş, dil yeterliliği, eğitim seviyesi ve iş deneyimi gibi bazı faktörlere bağlı olarak kalıcı oturum izni başvurularında da belirli avantajları oluyor. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.