Kekova’da görülen Akdeniz fokunun balık keyfi

ABONE OL
Ağustos 20, 2019 08:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın Demre ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz foku, yakaladığı “vatoz balığını” parçalarken görüntülendi.

Turizmci Ergun Dündar’a ait tur teknesi, Kaleköy önlerinde bir anda bir Akdeniz fokunun yakaladığı balıkla dansına şahit oldu.

Akdeniz foku, yakaladığı vatoz balığını çarparak öldürdü. Ardından parçalara ayırarak afiyetle yedi. Fok, daha sonra gözden kayboldu.

Turizmci Ergun Dündar, “Sudan bir ses geldi. Sesin geldiği tarafa baktığımda yaklaşık 1.70 m ile 1.80 metre arasında, 300 kilo civarında bir Akdeniz foku gördüm. Ağzında kocaman bir vatoz balığı vardı” dedi.

“Vatoz balığı yakalaması çok ilginç”

Fokun, müthiş bir görüntü oluşturduğunu belirten Dündar, şunları söyledi:

“Normalde Akdeniz fokları, denizde ahtapot yakalar ve yer. Vatoz balığı yakalaması, parçalayarak yemesi çok ilginç. Pek bilinmeyen bir olay. Bu Akdeniz foku büyük ihtimalle 31 Mayıs günü Üçağız Mahallesi’nde görülen Akdeniz foku.”

Akdeniz kıyılarında sadece Türkiye ve Yunanistan kıyılarında görülen Akdeniz foklarının sayısının 100 civarında olduğu biliniyor. Dünyada ise toplam 750 civarında Akdeniz fokunun olduğu bilim insanlarınca tahmin ediliyor.

Nesli tükenmekte olan Akdeniz fokları koruma altında. 

Haber: Ahmet Acar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.