DOLAR 28,9932 0.06%
EURO 31,6732 -0.92%
ALTIN 1.881,91-0,72
BITCOIN 12324381,53%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

06:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

https://sozcukibris.com/wp-content/uploads/2023/12/piyangoreklam.jpeg

Mustafa Oğuz Türkiye’nin neşeli günlerini anlattı

ABONE OL
Ağustos 29, 2019 07:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyet Gazetesi yazarı Ali EyüboğluMustafa Oğuz’un ‘Türkiye’nin Neşeli Günleri’ni anlattığı Selin Ongun’un ‘nehir söyleşi’ türündeki ‘Yorma Birader‘ adlı kitabını köşesine taşıdı.

Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET

Mustafa Oğuz’dan müthiş açıklamalar

Timur Selçuk, Erol Evgin, MFÖ ve Sezen Aksu gibi ünlülerin menajeri, binlerce konserin organizatörü, özelinden iş hayatına yaşadığı en ilginç olayları anlatır da, ilginç olmaz mı?
Mustafa Oğuz’un ‘Türkiye’nin Neşeli Günleri’ni anlattığı Selin Ongun’un ‘nehir söyleşi’ türündeki 340 sayfalık ‘Yorma Birader’ adlı kitabında, çok eğlenceli anılar, sırlar da var, eğlence dünyasının karanlık ve çirkin yüzü de… Oğuz’un anlattıklarında ilginç çok şey var, ama o anılardan bugünlük paylaşacaklarım bunlar…

‘Sacit Aslan, şak diye tokat patlattı bana!’

Erol Evgin’in ısrarı üzerine ‘menajer’ unvanıyla başladığı, aslında ‘asistanlık’ yaptığı yıllarda Oğuz, gazinoculuktan nefret ettiği güne dair yaşadığını kitapta şöyle anlattı:
“Erol Evgin, Taşlık Gazinosu’nda çıkıyordu. Kuliste repertuvar ya da sahne sırasıyla ilgili bir şey konuşuyorduk. Sacit Aslan, ‘Sen ne karışıyorsun lan’ deyip, şak diye bir tokat patlattı. Herif Fahrettin Aslan’ın oğlu! O tokadı yediğim an, dondum kaldım. Bir tane de ben vursam, hastanelik olurum, oradan sağ çıkamam. Lanet olsun, nasıl bir dünya bu dedim. Kaç kişiye tokat atıyordu acaba o günlerde?”

‘Sen Neymişsin Be Abi’ şarkısı kimin için yazıldı?

Mazhar-Fuat-Özkan’ın meşhur şarkılarından ‘Sen Neymişsin Be Abi’yi, bir dönem grupta müzisyen Ayhan Sicimoğlu için yazdıkları ‘şehir efsaneleri’nden biriydi. Sicimoğlu, yıllar önce MFÖ’nün o parçayı kendisi için yazdığını söyledi, ama eser sahiplerinden itiraf gelmemişti.
Selin Ongun, bu konuyu yıllarca MFÖ’nün menajerliğini yapan Oğuz’a sordu. Yanıtı şu oldu: “Şarkının belki birkaç satırında Ayhan’a atıf var. Mazhar’ın ifadesiyle tüm parça ona ithaf değil. Ayhan gibi ‘ben her şeyi bilirim, her şeyden anlarım’ tiplerine yazılmıştır.”

Murat Boz’dan romantik Aslı Enver paylaşımı!

Vedat Milor’a çirkin saldırı!

Mucize Doktor dizisinin kadrosu açıklandı!

‘Organ Nakilli Çocuklar Kampı’ İstanbul’da düzenlendi

The Taste Türkiye şampiyonu kim oldu?

Ünlü oyuncu, Hadise ve Ebru Polat’ı tiye aldı!

Digitürk: Anlaşma sürdürülemez

‘6 yılın sonunda ülke ilk tepkisini İstanbul seçimlerinde gösterdi’

Varlık Dergisi artık D&R’larda satılmayacak!

Seray Sever: Sözlerimin arkasındayım

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.