Nvidia, zirvedeki yerini aldı: Piyasanın tozunu attırdı!

Nvidia, zirvedeki yerini aldı: Piyasanın tozunu attırdı!

ABONE OL
Eylül 1, 2023 21:29
Nvidia, zirvedeki yerini aldı: Piyasanın tozunu attırdı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknoloji devi Nvidia, piyasadaki güncel olumsuz koşullara rağmen olumlu bir tablo çizerek dev rakiplerini geride bırakmayı başardı. Şirketin hisse değerlerinde yaşanan sıçrama, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İşte detaylar

Nvidia, bu başarısını neye borçlu?

Şirketin bu başarısının altında yatan ana sebep olarak yapay zekaya yapılan yatırımlara işaret ediliyor. Yapay zeka odaklı çalışmalarının neticesinde çiplerine duyulan talebin artmasını sağlayan şirket, 25 milyar dolara eşdeğer sayıdaki hisseyi de geri alarak senetlerinin değerini bir anda sıçratmayı başardı.

Bu durum analiz edildiğinde, piyasanın güncel durumu itibarıyla yapay zeka yatırımlarının son derece olumlu geri dönütler almayı sağlayarak oyunun kurallarını yeniden yazabileceği görülebiliyor. Tahminlere göre Nvidia, bu yatırımları sürdürerek yükseliş trendini korumayı planlıyor.

Nvidia bu süreçte keskin bir yükseliş trendi izlese de rakiplerinde bu durum oldukça farklı. Tüm dünyayı etkisi altına alan olumsuz piyasa koşulları, birçok dev şirketi olumsuz yönde etkiledi. Örneğin Apple %4,4’lük, Microsoft %2,4’lük bir düşüş yaşarken Meta, %7,1’lik bir düşüş oranıyla sert bir düşüşle karşı karşıya kaldı.


Xiaomi, zor günler geçiriyor: Yeni önlemler alındı!

Xiaomi, zor günler geçiriyor: Yeni önlemler alındı!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, karşı karşıya kaldığı ekonomik problemlerin üstesinden gelebilmek adına yeni önlemler aldı.

Güncel koşullar birçok şirketi olumsuz yönde etkiliyor olsa da bu dönemi akıllıca analiz edip doğru bir şekilde değerlendiren şirketler, rakiplerinin aksine pazardaki paylarını arttırabiliyorlar. Başarı gösteren bu şirketler arasında yer alan Nvidia, yenilikçi adımlar atarak değer kazanmaya devam ediyorlar.

Peki, sizler bu konuyla ilgili olarak ne düşünüyorsunuz? Sizce evrensel bir boyut kazanan bu problemler, ne zaman ve nasıl çözüme kavuşturulabilir? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.