DOLAR 28,8350 0.19%
EURO 31,3860 -0.21%
ALTIN 1.843,44-0,32
BITCOIN 10728041,06%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu Mardin’de başladı

ABONE OL
Haziran 6, 2019 05:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu’nun ilk etabı Mardin’de başladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile GAP İdaresi Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen organizasyonda, sporcular Mardin, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep güzergahında 620 kilometre pedal çevirip 5 Mayıs Pazar günü finali görecek.

Turun 177 kilometrelik Mardin etabı, 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenen törenle Mardin Valisi Mustafa Yaman tarafından başlatıldı.

Organizasyonda 5’i Türk 13 takımdan 77 sporcu mücadele ediyor.

Sporcular yarın da 188 kilometrelik Mardin-Şanlıurfa etabını geçecek.

“Mardin artık bir spor şehri oldu”

Mardin Valisi Mustafa Yaman törende yaptığı konuşmada, sporculara başarılar dileyip, geçen yıl da aynı turun bir ayağını Mardin’de gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile bu yarışları devam ettirmeyi düşündüklerini belirten Yaman, “Allah nasip ederse, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun bir ayağı da burada yapılır. Mardin artık bir spor şehri oldu. Son 2 yıldır sağlanan huzur ve bu huzurun sürmesiyle, artık uluslararası yarışmalar yapılıyor. Parkurlarımız bittikten sonra pist yarışmalarına da başlayacağız. Üniversite alanımız içinde yaptığımız veledrom bitmek üzere. İnşallah orada da güzel yarışmalar yapacağız” diye konuştu.

“Yarışmayı kazanmak için buradayız”

Milli bisikletçi Mustafa Sayar da güçlü bir ekiple yarışmalara katıldıklarını söyleyerek, “Yarışmayı kazanmak için buradayız. Ülkemizde düzenlenen 2.2 puan seviyesinde önemli organizasyonlarından biri. 5 Türk takımı var. Diğer Türk takımlarıyla koordineli olarak bu yarışta ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi ve olimpiyat puanları toplamayı hedefliyoruz” dedi.

Törene, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, Türkiye Bisiklet Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Mehmet Samsa, Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ve davetliler katıldı.

Organizasyonda Türk Milli Takımı’nın yanı sıra Torku Şekerspor, Giresunspor, Mardinspor ve Mersin Gençlik Spor, Türkiye’yi temsil edecek. Turda mücadele edecek diğer takımlar ise Azerbaycan Milli Takımı, Minsk Cycling (Belarus), Vib Sport (Bahreyn), Sırbistan Milli Takımı, Velo Club Ratisbona (Almanya), Bike Aid (Almanya), Brunei Continental (Brunei) ve Lokomotiv Cycling Club (İran).

Kaynak: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.