Ziya Azazi, ‘Neo Dervish’ ile ilk kez Türkiye’de!

ABONE OL
Haziran 19, 2019 23:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avusturya’da ‘Yılın Olağanüstü Dansçısı’ unvanına sahip, dünya çapında yaklaşık 500 performans sergileyen koreograf, eğitmen ve performans sanatçısı Ziya Azazi, ‘Neo Dervish‘ adlı gösterisinin Türkiye prömiyeri için 25 Mayıs’ta DasDas‘a geliyor.

DasDas, sezonun bitmesine günler kala, farklı disiplinlerin bir araya geldiği bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 1999 yılında Avusturya’da ‘Yılın Olağanüstü Dansçısı’ ilan edilen, dünya çapında yaklaşık 500 performansa, 50 ülkede ise 200 atölyeye imza atan; Danimarka, Fas, Hollanda, Tayland ve Birleşik Krallık’ın kraliyet ailesi üyelerine performans gerçekleştiren Ziya Azazi, ‘Neo Dervish’ adlı gösterisinin Türkiye prömiyeri için 25 Mayıs’ta DasDas’a geliyor.

Arkaik danslardan biri olarak görülen sufi dönüşünü yıllardır sahnesine taşıyan Azazi’ye performansında canlı müzik olarak eşlik eden ney, vurmalı çalgılar ve elektronik müzik, farklı zaman ve çağların seslerini üreterek seyirciye tinsel, duygusal ve düşünsel bir zenginlik sunacak.

Türkiye’de birçok defa hem kendi çalışmalarıyla hem de ortak projelerle birçok kez sahne alan, Devlet Opera Balesi’nde baş dansçı olarak iki temsil yapan ve ‘Dervish in Progress’ isimli gösterisini birçok festivalde sergileyen Ziya Azazi, sadece tek bir gösteri için Türkiye’de olacak.

Azazi, 25 Mayıs akşamı seyircilere 70 dakika boyunca unutulmaz ve sıra dışı bir deneyim yaşatacak.

Huawei: ABD, Huawei’ye uyguladığı ticari kısıtlamaları geçici olarak hafifletti

Instagram milyonlarca fenomene ait hesap bilgilerinin nasıl sızdırıldığını inceliyor

Radyo D’den yeni bir program!

Çukur’da flaş ayrılık! Hangi ünlü oyuncu veda etti?

Furkan Andıç ‘iç mimar’ rolüyle geliyor!

BluTV’den yeni program! Hangi ünlü fenomenler sunacak?

Formula 1 efsanesi Niki Lauda hayatını kaybetti

Kadın dizisinin kadrosuna hangi usta oyuncu katıldı?

Sinem Kobal, Arda Turan sorusuna ne yanıt verdi?

Psikodiyet, H2O etiketiyle yeniden raflarda!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.