DOLAR 29,0169 0%
EURO 31,3728 0.26%
ALTIN 1.845,80-0,03
BITCOIN 11899441,08%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

https://sozcukibris.com/wp-content/uploads/2023/12/piyangoreklam.jpeg

Yaz dönemi dondurma şehrine yoğun ilgi

ABONE OL
Temmuz 22, 2019 09:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şeker ve keçi sütüyle yapılan, salebin kıvam veren etkisiyle sakız gibi uzayan Maraş dondurması, benzersiz lezzeti ve aroması, parlak beyaz rengi, erimeye karşı dayanıklı olması ve düşük sıcaklıkta niteliklerini uzun süre korumasıyla diğerlerinden farklılaşıyor.

Kahramanmaraş’ın adıyla özdeşleşerek adeta sembolü haline gelen bu dondurma, ham maddelerinin yanı sıra yapımındaki ustalıkla öne çıkıyor.

Türkiye’nin farklı kentlerinden vatandaşlar da ünü dünyaya yayılan dondurmayı yemek için Kahramanmaraş’a geliyor.

“Turist akını var”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Dondurmacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Erdal Kanbur yaptığı açıklamada, Maraş dondurmasının Çin’den Güney Afrika’ya, ABD’den Maldivler’e kadar birçok ülkeye ihraç edildiğini söyledi.

Maraş dondurmasını tatmak isteyen turistlerin kente adeta akın ettiğini vurgulayan Kanbur, şöyle konuştu:

“Dondurma şehrine dondurma yemeye geliyorlar. Yaz dönemi nedeniyle dondurma satışları arttı. Tabii her dondurma, dondurma değildir. Dondurma için şehrimize gelen turistlere en iyi şekilde hizmet etmek ve kenti tanıtmak boynumuzun borcu. Turistlerin güzel bir Kahramanmaraş imajıyla kentten dönmeleri de bizleri sevindiriyor.”

Dondurmacı bir ailenin üçüncü kuşak temsilcisi olduğunu anlatan Kanbur, “Dünyaya Kahramanmaraş’ın adını dondurmayla duyurma sevdamız hiçbir zaman bitmeyecek.” ifadesini kullandı.

“Bu lezzeti tatmak için gelmeye değer”

Malatya’dan gelen Bahadır Ayvaz ise keçi sütüyle yapılan dondurmanın farkını hissettiklerini belirterek, “Dondurmanın lezzetini tatmak için Kahramanmaraş’a gelmeye değer. Damak lezzetini düşünen biri mutlaka gelmeli.” dedi.

Ziyaretçilerden Melek Bozfırat ise Gaziantep’te baklavayı tattıktan sonra Kahramanmaraş’a dondurma yemeye geldiklerini ve çok beğendiklerini söyledi.

Adıyaman’dan gelen Meral Saföz de “Buraya gezmeye gelmişken dondurma yemeden gitmek olmazdı. Giderken sipariş dondurmalarımızı alıyoruz. Tadı çok güzel ve serinletici. Maraş dondurmasını yediğimizde rahatsız olmuyoruz, boğazımız şişmiyor.” diye konuştu.

İstanbul’dan Samiye Türkoğlu da özellikle dondurma yemeye geldiklerini, keçi sütünün dondurmayı güzelleştirdiğini kaydetti.

Tur rehberi Zübeyir Yılmaz da yaptıkları GAP turunun sonunda dondurması için Kahramanmaraş’a uğradıklarını belirtti.

Yılmaz, “Dondurma yemeden geçemedik. Dondurmanın doğuş noktası Maraş’ta bu lezzeti tattık. Tur yapan bütün gruplar gelip dondurma yesin çünkü taş yerinde ağırdır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Ritalin kopen

    365992 735667The electronic cigarette makes use of a battery and a small heating aspect the vaporize the e-liquid. This vapor can then be inhaled and exhaled 444400

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.