İnebolu’nun Dikili köyünde vatandaşlar, yaralı buldukları baykuş yavrusunu veterinere götürdü.
Dünyada nesli tehlike altında olan peçeli baykuşun tedavisini üstlenen veteriner hekim Temel Özkan, Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne haber verdi.
Özkan, Türkiye’de nadir rastlanan peçeli baykuşun, tedavisinin ardından doğal ortamına bırakılacağını söyledi.
Baykuşun, kanadı ve ayağından yaralı olduğunu anlatan Özkan, “Büyük ihtimalle bu hayvana saçma atılmış. Kanadında yaralar var, ayağında birtakım yaralar mevcut ve ayağının üzerine basamıyor” diye konuştu.
Özkan, peçeli baykuşun tahminen 10-11 aylık olduğunu belirtti.
Kaynak: AA
GAZETELER
18 Şubat 2025GÜNDEM
18 Şubat 2025SPOR
18 Şubat 2025GÜNDEM
18 Şubat 2025SPOR
18 Şubat 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
880647 350318I genuinely got into this article. I discovered it to be interesting and loaded with special points of interest. I like to read material that makes me think. Thank you for writing this excellent content. 351887
322882 402059I like this web blog very a lot so much superb information . 573159